Symptomen van een Blown Koppakking in een BMW E36

Je moet die gekke Bavarians houden. Van BMW's dienst literatuur over het vervangen van de koppakking in een E36: ​​"Pasvlakken van de cilinderkop en het motorblok, indien nodig, te verwijderen sporen van vloeibare pakking met hardhouten spatel." Serieus - hoeveel andere autofabrikanten zouden denken aan het gebruik van een hardhouten hulpmiddel voor iets adviseren? Dit zegt veel over BMW's nadruk op correcte montage en onderhoud techniek, met name wanneer de kritische koppakking betreft.

Ruwe Idle and Acceleration


BMW zescilinder motoren zijn wereldwijd bekend om hun naaimachine gladheid. Dus, zal elke vorm van misfire als gevolg van een opgeblazen koppakking meer direct merkbaar te bewijzen op een BMW zescilinder dan op de meeste andere motoren. Als alles goed loopt, zul je bijna nooit het gevoel een moderne Bimmer zescilinder op het werk; als zodanig, zelfs het gevoel van de motor stationair draait of onder harde versnelling is over het algemeen een indicatie dat er iets mis is gegaan. En je moet een verschil in acceleratie merken, vooral bij hoge toeren, waar de BMW-motor doet meestal zijn beste werk.

Fluid Crossover


De cilinder-head-to-block-interface is een van de weinige plaatsen in uw motor waar de koelvloeistof, brandstof, olie en uitlaatgassen kan allemaal in contact komen. Afhankelijk van waar de koppakking blies, kan je allerlei vloeistof viaducten krijgen. Koelvloeistof geëmulgeerd in de olie zal het veranderen in iets wat lijkt op chocolade melk en olie in de koelvloeistof naar boven drijven en vormen een regenboogkleurige slick. Gassen lekken in het carter zal een puffend uitademing uit de olie-vuldop met een begeleidende ruwe brandstof geur veroorzaken.

Schone bougies


Op een E36 zescilinder, de cilinderkop dek is niet doorschoten met koelvloeistof passages als het zou zijn op de meeste andere motoren. In plaats daarvan Bimmer motor primaire koelmiddel passages aan de voorzijde en de achterzijde van het blok. Dus, als de koppakking blaast rond een koelvloeistof passage, water is waarschijnlijk alleen in de cilinders een of zes te gaan. Trek de bougies van de motor en zeer grondig onderzoeken de pluggen uit het einde cilinders. Als een van hen lijkt merkbaar schoner of nieuwer dan de anderen, is het omdat ze zijn stoom gereinigd door de lekkende koelvloeistof.

Andere symptomen


Afhankelijk van waar het waait, kan een gesprongen pakking oververhitting en koelvloeistof verlies, evenals overmatig olieverbruik en gekleurde rook uit de uitlaat veroorzaken. Grijze, blauwe of zwarte rook en een geur van antivries of ruwe brandstof zijn allemaal indicatoren van een geblazen pakking. Maar je mag niets van dit alles te krijgen, afhankelijk van de klapband locatie. In die gevallen, zult u alleen ervaren een verlies van macht, wat de motor ruwheid en een check-engine lampje. De codes controleren, zult u vrijwel zeker zien ten minste één misfire code opgeslagen in de computer. Het zal een willekeurige ontstekingsfouten code niet zijn; in plaats daarvan, zult u waarschijnlijk zien misfire codes voor zowel een enkele cilinder of twee naast elkaar liggende cilinders.

gerelateerde artikelen