Plasma TV Vs. Plasma Monitor

High-definition plasmaschermen zorgen voor een heldere beeldkwaliteit. Helaas, plasmaschermen komen op een forse prijs. Het is belangrijk om de voors en tegens van beide plasma-tv's en monitors te wegen, zodat u de beste pasvorm voor uw persoonlijke behoeften kan kiezen.

Grootte


Als u op zoek bent naar een groot scherm, is de kans groot dat u een grotere verscheidenheid tussen plasma-tv's te vinden. Monitoren zijn meestal ontworpen voor persoonlijk-computergebruik, dus de meeste modellen niet hoger zijn dan 26 centimeter.

Ingangen


U wilt ervoor zorgen dat uw scherm ondersteunt de elektronische apparaten die u regelmatig gebruikt. Monitoren hebben vaak VGA en S-Video ingangen. Plasma-tv's hebben vaak HDMI en RCA-ingangen.

Sprekers


Plasma-tv's hebben meer kans te hebben ingebouwde luidsprekers, vooral op kleinere scherm modellen. Sommige monitors hebben ingebouwde luidsprekers, maar de meeste vereisen externe luidsprekers. Externe luidsprekers vaak beter klinken, maar ze moeten apart worden aangeschaft.

Energy Usage


Plasma schermen lopen vaak groter elektriciteitsrekening dan LCD-schermen; Echter, sommige plasma modellen komen nog steeds met energiebesparende functies. In het algemeen, plasma beeldschermen hebben meer kans om te Energy Star-gecertificeerd.

Montage


ConsumerReports.org legt uit dat plasmaschermen zijn erg zwaar, zodat de juiste montage hardware is belangrijk. Monitoren zijn vaak ontworpen voor de desktop weer te geven, zodat ze zelden worden geleverd met bevestigingsmaterialen. TV, anderzijds, omvatten gewoonlijk benodigde hardware.

gerelateerde artikelen