iPod Generation Informatie

De iPod is een zeer populaire draagbare audio-apparaat voor vele jaren. De meeste jaren zijn doorspekt met de release van een nieuwe generatie iPod-modellen. Is er echt een verschil tussen generaties? Heeft het zin om te upgraden naar de nieuwste generatie per jaar?

Eerste en tweede generatie


De eerste en tweede generatie iPods werden bekend door simpelweg de naam "iPod." Ze zagen eruit als de iPod Classics van vandaag. De functionaliteit van het toestel was vrij basic. Het werd ontworpen om te organiseren en muziekbestanden af ​​te spelen. De enige manier om muziek laden werd de Firewire verbinding, die alleen kan worden aangesloten op een Mac.

Derde Generatie


De derde generatie iPod introduceerde de iPod-dock. Een nieuwe poort werd toegevoegd aan de onderkant van de eenheid die toegestaan ​​om te worden aangesloten op veel verschillende apparaten, zoals een oplader, externe luidsprekers, wekkers, etc. Er waren muziekweergave controles toegevoegd aan de zijde van de eenheid, gescheiden van de enkele controle wiel. Dit was ook de eerste generatie op de USB aansluiting op pc's mogelijk te maken.

Vierde Generatie


De vierde generatie iPod het handelsmerk clickwheel toegevoegd aan het ontwerp. De iPod Photo was een vierde generatie iPod die manier konden de overdracht van foto's op het apparaat.

Vijfde generatie


De vijfde generatie iPod was de eerste eenheid om video's af te spelen. De clickwheeltoets is ontworpen klein te zijn zodat het schermgrootte kan worden verhoogd. Dit toestel ook toegestaan ​​voor het afspelen van muziekbestanden en de mogelijkheid om spelletjes te spelen. Deze eenheid was kleiner en lichter dan de vorige modellen.

Zesde Generatie


De zesde generatie iPod werd nagesynchroniseerd de Ipod Classic. Dit apparaat is alleen verkrijgbaar in zwart of zilver. Functioneel is vergelijkbaar met de vijfde generatie iPod, behalve de toevoeging van Cover Flow, waarmee een gebruiker bladeren met albumhoezen.

gerelateerde artikelen