iPod en iPhone Gelijkenissen


iPod en iPhone Gelijkenissen

In 2007 bracht Apple de iPhone lijn van smartphones aan een nietsvermoedende wereld. Sindsdien is het apparaat uitgegroeid tot een leider in mobiele telefoon innovatie, het opnieuw uitvinden van niet alleen hoe een mobiele telefoon werkt, maar wat het doet. iPhone-gebruikers kunnen naar muziek luisteren, films kijken en foto's te bekijken, net als ze kunnen op een iPod. In feite, door middel van een combinatie van een iPod-app, dezelfde compatibele bestandsformaten, apps en iTunes interactie, Apple's iPhone-smartphone bijna voelt als een evolutie van de iPod-apparaat dan een nieuw apparaat volledig.

iPod en Foto App


Elke iPhone wordt geleverd met een iPod-app voorgeïnstalleerd. Via deze app kunnen iPhone-gebruikers muziek op afspeellijst, artiest, titel, album titel en genre te bladeren, luisteren naar muziek die is opgeslagen op hun apparaat en kijk naar de video's die op hun apparaat, net zoals ze kunnen op een iPod. Elke iPhone komt ook met een foto app voorgeïnstalleerd waarmee gebruikers de foto's die op hun apparaat zoals ze zouden op een iPod.

Ondersteunde formaten


De iPod en iPhone zowel alleen bepaalde audio-, video- en fotoformaten. Beide apparaten ondersteunen beschermde en onbeschermde AAC-bestanden met een kwaliteit van 8-320 Kbps, HE-AAC-bestanden, MP3 met een kwaliteit van 8-320 Kbps, MP3-bestanden, Audible-bestanden, Apple Lossless-bestanden, AIFF en WAV-bestanden. Beide apparaten ondersteunen ook H.264-videobestanden, .m4v videobestanden, .mp4 videobestanden en .mov-videobestanden. Tot slot, beide apparaten ondersteunen het JPG, JPEG, TIFF, PICT, GIF, PNG, JPG2000, PSD, SGI en BMP foto bestandsformaten.

Apps


De iPod touch iPod-model is voorzien van een link naar de iTunes App Store, waar gebruikers doorheen kan bladeren en download honderdduizenden applicaties. De iPhone is voorzien van een link naar dezelfde App Store, waar iPhone-gebruikers doorheen kan bladeren en download dezelfde toepassingen. Elke app die kan worden gedownload op een iPhone-apparaat kan worden gedownload op een iPod touch, tenzij anders aangegeven.

Computer Interaction


Zowel iPhones en iPods aansluiten op een computer via het gebruik van een dockconnector-naar-USB-kabel en interactie met de computer door middel van het gebruik van de iTunes-muziek management applicatie. Beide apparaten moeten verbinding maken met iTunes om het apparaat muziek, video's en foto's toegevoegd, verwijderd of bewerkt hebben. Beide apparaten moeten ook verbinding maken met iTunes om de firmware van het apparaat bij te werken of om het apparaat te herstellen naar de fabrieksinstellingen.


gerelateerde artikelen