Hoe te vervangen Voorwiellagers in een Ford Pickup


Als onderdeel van een preventief onderhoudsprogramma, moet de voorste lagers in een Ford pick-up worden gesmeerd om de 30.000 mijl om hun levensduur te verlengen en het voorkomen van mogelijke schade aan de spindel. Versleten wiellagers kan worden herkend door ofwel een knarsend geluid vanaf de voorzijde van het voertuig, terwijl in beweging of door freeplay gevoeld in een laterale en verticale beweging van de band en wiel toen opgekrikt.

Instructies


•  Jack de voorzijde van het voertuig op en ondersteuning met krik staat. Verwijder de voorste banden en de voorste remklauwen. Hang de remklauwen omhoog of ondersteunen hen, zodat ze niet worden opknoping door de remslang, die de slang kunnen beschadigen.

•  Verwijder de remklauw steun, verwijder dan het middelste lager deksel met behulp van de hamer en beitel. Tikt u er gemakkelijk uit, zodat het niet te buigen. Verwijder de splitpen in de spil.

•  Verwijder de grote lagers borgmoer en pak de rotor met de hand en rock it forward net genoeg voor de voorste lager uit te vallen.

•  Zet het grote lager borgmoer weer op, maar niet draaien meer dan vier of vijf draden niet. Pak de rotor met beide handen op de 3 uur en 9 uur en iets naar beneden te duwen, trek de rotor uit snel. Dit zal het achterste lager en afdichting verwijder tegelijkertijd. De borgmoer zal het lager klop en verzegelen uit als je de rotor af te trekken. Verwijder de borgmoer.

•  Verwijder de binnenste races voor de lagers met behulp van de hamer en beitel. Zet de beitel op de top van de loopring en hamer het naar beneden naar de vloer en zet de rotor over en doe de andere kant op dezelfde manier.

•  Installeer de nieuwe lager races met behulp van de oude rassen als een buffer of een installatie tool. Leg de nieuwe race in de rotor en lijn het aan de recessie en leg de oude ras ondersteboven op de nieuwe. Hit het oude lager met de hamer om de nieuwe lager te rijden in de uitsparing. Zorg ervoor dat u rijdt de nieuwe lager helemaal in de uitsparing. Doe hetzelfde voor de andere kant.

•  Vul de palm van je hand met vet en druk op een lager op een moment in het vet en sleep hem over de kant, zodat de lagers krijgen een volledige verpakking van vet. Installeer de grote lagers eerst door het droppen van het lager naar het race en vervolgens monteren van de afdichting met de hamer.

•  Installeer de rotor terug op spindel en houd hem op zijn plaats. Terwijl u de rotor op de as met één hand installeer de voorste kleine wiellager gevolgd door de grote ring en de borgmoer. Draai de borgmoer (gebruik de moersleutel) net genoeg zodat er geen speling gevoeld. Draai de moer nog eens 90 graden met de sleutel en draai de rotor een paar keer. Terug de moer af tot hij los is draai dan gewoon tot je voelt dat de wrijving van het weer aanscherpen en stoppen daar. Het lager moet strak genoeg zijn dat er geen speling, maar niet zo strak dat de lagers zullen aangrijpen wanneer ze opwarmen en uitbreiden.

•  Installeer de splitpen en het lager beker. Breng de remklauw steun en de remklauw. Doe de andere kant op dezelfde manier installeer dan de banden.


gerelateerde artikelen