Hoe te vervangen Kleppendeksel pakkingen voor een S-Type JAG


De Jaguar S-type is een zes cilinder motor, hetgeen betekent dat twee klepdeksel - een aan de linkerzijde van de motor, de andere rechts. Bij het veranderen van de klepdeksel pakkingen, doen beide zijden tegelijk, als de rubber verslijt de hitte en constante beweging van de motor. Olie lekt langs de zijkant van de motor kon een brandgevaar zijn als het opbouwt, zeker als het wordt op het uitlaatspruitstuk.

Instructies


Linkeroever


•  Koppel de negatieve accukabel, met behulp van de juiste sleutel. Leg het opzij, ervoor te zorgen dat deze hulpmiddelen geen metaal raakt. Draai de klemmen aan het luchtkanaal te verwijderen met behulp van een schroevendraaier. Ontgrendelen en verwijder de doos luchtfilter, met behulp van de juiste aansluiting. Als je VIN tussen M45255 en N52047, unbolt de stuurbekrachtigingsreservoir, maar laat de lijnen bevestigd. Verplaatsen uit de weg.

•  Verwijder de bobine-on-plug cover, met behulp van een schroevendraaier. Verwijder de olie-indicator en de buis, met behulp van de juiste aansluiting. Gooi de O-ring. Verplaats de linker motor kabelboom uit de beugels op de kleppendeksel en leg het uit de weg. Verwijder de brandstofleiding vergrendelingsklem, met behulp van een schroevendraaier. Verplaats de brandstofleiding uit de weg. Markeer de spoel kabelboom connectoren, en dan haalt ze. Verwijder de spoelen, met de juiste aansluiting.

•  Unbolt het kleppendeksel montage, met behulp van de juiste aansluiting. Til het kleppendeksel van de motor. Als het plakt, tikt u er met een rubberen hamer om het zegel te verbreken. Gooi de pakkingen en de bevestigingsbout O-ring afdichtingen.

•  Reinig het kleppendeksel en de koppakking-montageoppervlakken, met behulp van de plastic schraper en vodden. Smeer een dunne laag RTV silicone op de klepdeksel pakking montageoppervlak. Plaats de pakking op het kleppendeksel. Installeer nieuwe O-ringen op de bevestigingsbouten. Knijp een 3 mm kraal van RTV siliconen op de twee plaatsen waar de kleppendeksel aan de kop. Installeer de klep terug en draai de bouten tot 7 voet-pond van het koppel.

•  Maak de brandstofleiding en de kabelboom. Steek de stekker in de spoelen. Installeer een nieuwe O-ring afdichting op de olie-indicator, vervolgens opnieuw de indicator. Plaats de afdekking coil-on-plug. Plaats het luchtfilter en duct. Laat de accu losgekoppeld.

Rechteroever


•  Verwijder de bobine-on-plug cover, met behulp van de juiste aansluiting. Verwijder de PCV buis, met behulp van de juiste aansluiting. Maak de motor kabelboom en verplaats het uit de weg. Markeer de spoel kabelboom connectoren, haal vervolgens de spoelen. Verwijder de spoelen, met de juiste aansluiting.

•  Ontgrendelen en verwijder het kleppendeksel, met de juiste aansluitingen. Als het kleppendeksel niet gemakkelijk loskomt, tik er met een rubberen hamer om het zegel te verbreken. Reinig het kleppendeksel en de koppakking-montageoppervlakken, met behulp van de schraper en vodden. Gooi de bevestigingsbout O-ringen en de oude pakking.

•  Coat het klepdeksel montage-oppervlak met een dunne laag RTV silicone. Breng de pakking om het deksel. Plaats een 3 mm brede streep RTV waarbij het deksel aan de voorkant van de kap. Schuif de nieuwe O-ringen op de bevestigingsbouten. Schroef de kap op het hoofd, het aandraaien van de bouten tot 7 voet-pond van het koppel.

•  Bevestig de kabelboom naar de klep dekt. Installeer de spoelen en doe ze er in. Plaats de PCV pijp. Sluit de negatieve accukabel.


gerelateerde artikelen