Hoe te veranderen van de Gauge Cluster in Mijn '05 Cavalier


De Chevrolet Cavalier werd geproduceerd door General Motors 1992-2005, en kwam in de coupé, sedan, stationwagen en hatchback configuraties. De Chevy Cobalt verving de Cavalier in 2006. Het verwijderen van het instrumentenpaneel in de 2005 Cavalier voor onderhoud of vervanging is een matig gemakkelijke job die je thuis kunt doen. Als je het cluster te vervangen in uw auto, moet u de nieuwe geprogrammeerd met de juiste kilometerstand en VIN hebben, en je kan hebben om uw oude cluster terug te sturen als een kern met een kern heffing te voorkomen.

Instructies


Instrument Cluster Removal


•  Installeer een geheugen spaarder apparaat volgens de instructies van de fabrikant waarvan € ™ s, de keep-alive geheugen modules uw vehicleâ € ™ s te behouden. Koppel de negatieve accukabel omdat je komt te werken in de buurt van de airbag componenten en willen niet toevallige inzet van een airbag riskeren. Wacht ten minste vijf minuten voor het reservevermogen in het airbagsysteem te verdwijnen.

•  Om het instrumentenpaneel te verwijderen, verwijdert u het instrumentenpaneel bekleding pad en trim panel. Verwijder de schroef uit de ontwaseming grille. Gebruik een platte schroevendraaier te wrikken op de grille aan de houder los te maken, en verwijder de grille. Verwijder de twee schroeven onder de grille gevestigd. Wees voorzichtig niet te laten vallen de schroeven onderaan de ontdooiing kanaal.

•  Verwijder de bekleding panelen aan beide uiteinden van het instrumentenpaneel en verwijder één schroef aan elke kant. Open het dashboardkastje en verwijder de drie schroeven aan de bovenkant van het handschoenenkastje opening. Er zijn ook twee bouten toegankelijk via een opening in het dashboardkastje die u moet verwijderen. Wees voorzichtig dat u de bouten te laten vallen achter het dashboard.

•  Trek op het dashboard pad om de klemmetjes los te maken. Het verwijderen van het dashboard pad zal de passengerâ € ™ s airbag bloot. Zorg ervoor dat niet aan te raken of voorwerpen op de airbag.

•  Verwijder de drie schroeven van de bovenkant van het instrumentenpaneel bekleding. Gebruik een kleine platte schroevendraaier om uit te wrikken op het paneel om de klemmetjes los. Koppel de koplamp schakelaar en het stopcontact, indien aanwezig. Plaats het stuurwiel in de volledige neerwaartse positie om ruimte te krijgen om het paneel te verwijderen.

•  Verwijder de twee schroeven van de bovenkant van het instrumentenpaneel. Trek het instrumentenpaneel op en buiten genoeg om de elektrische connector los te koppelen. Verwijder het instrumentenpaneel van het instrumentenpaneel.

Instrument Cluster Installatie


•  Plaats de nieuwe combi-instrument in positie en sluit de elektrische connector. Plaats de onderste lipjes van het instrumentenpaneel in het dashboard, dan plaatst u de cluster in het dashboard opening. Installeer de twee bovenste schroeven en draai ze tot 18 inch-pounds.

•  Plaats het instrumentenpaneel bekleding paneel in positie en sluit de elektrische connectoren. Line-up van de klemmetjes en duw het dashboard naar binnen om de clips te betrekken en te beveiligen het paneel. Plaats de drie schroeven en draai ze tot 20 inch-pounds.

•  Plaats het dashboard pad op zijn plaats, line-up van de klemmetjes en duw naar beneden om de clips te gaan. Installeer de twee bouten in de opening van het dashboardkastje en de drie schroeven aan de bovenkant van het handschoenenkastje, en draai ze tot 20 inch-pounds.

•  Installeer de schroef aan elk uiteinde van het dashboard en draai ze tot 20 inch-pounds. Installeer het einde bekleding panelen door het opstellen van de klemmetjes en duwen in de clips in te schakelen.

•  Sluit de negatieve accukabel en haal het geheugen spaarder apparaat.

Hints


  • Falen om de batterij los te koppelen tijdens het werken rond airbag beveiligingssysteem kan leiden tot onbedoelde inzet van een airbag.

gerelateerde artikelen