Hoe te converteren Torque naar Power


Hoe te converteren Torque naar Power

Autofabrikanten en autoliefhebbers meet de prestaties van een auto door twee gemeenschappelijke benchmarks: vermogen en koppel. Maximaal vermogen bestaat uit de hoeveelheid stroom die de motor van een auto kan genereren op een bepaald toerental, gemeten in omwentelingen per minuut (rpm). Maximumkoppel is gelijk aan het bedrag van een auto kracht langs een vector richting; voor auto's, betekent dit voorwaartse beweging van het voertuig op een bepaald toerental. Wetenschappers meten de macht van een auto in pk en het koppel in foot-pounds (ft-lbs). Een vergelijking die de twee betreft zal u laten pk van een auto te bepalen bij het toerental waarbij het bereikt een bepaald koppel waardering.

Instructies


•  Schrijf de torque-pk vergelijking uit op een stuk papier met het potlood. De vergelijking voor dit is: (Torque x motortoerental) / 5252 = Horsepower.

•  Sluit het motorkoppel en toerental ratings in de vergelijking door het opnieuw in vergelijking met het aantal het motorkoppel en de motorsnelheid omvatten. Bijvoorbeeld, de 2011 Honda Accord LX produceert 161 ft-lb van torque op 4300 rpm. Inpluggen deze cijfers in de koppel-pk vergelijking zou opleveren: (161 x 4300) / 5252 = Horsepower.

•  Vermenigvuldig het koppel door het motortoerental. Gebruik een rekenmachine of doe de berekeningen met de hand op een stuk papier. In het voorbeeld van de 2011 Honda Accord LX, zou dit resulteren in de vergelijking:

692.300 / 5252 = Horsepower.

•  Verdeel het nummer uit stap 3 van 5252 tot pk van de auto te krijgen. Voor de 2011 Honda Accord LX, zou dit de vergelijking op te lossen toe te geven dat de auto bereikt 132 pk bij 4.300 toeren per minuut.

Hints


  • U kunt de koppels van de meeste auto's vinden op de website van de fabrikant.

gerelateerde artikelen