Hoe maak je een Smog test uit te voeren


Hoe maak je een Smog test uit te voeren

Een smog test is wanneer een vehicleâ € ™ s uitlaatsysteem wordt gecontroleerd om de uitstoot van verontreinigende stoffen en andere giftige stoffen te bepalen. Sommige staten vereisen om inschrijving van een voertuig een smog-test worden uitgevoerd; echter, dit hangt meestal af van de leeftijd en het merk van de wagen, zoals de meeste nieuwere voertuigen geen smog test te zijn. Om een ​​smog test uit te voeren, moet u contact opnemen met uw lokale Department of Motor Vehicles (DMV) om smog uitstoot uw stateâ € ™ s te bepalen, zoals elke staat zal variëren, net als hun methodes voor het testen. Daarnaast zal de DMV nodig hebt om uw smogniveaus voorafgaand controleren om het registreren van uw voertuig.

Instructies


1
Zoek uit of je bent verplicht om een ​​smog test. Als uw stateâ € ™ s DMV stuurt u een registratie vernieuwing bericht dat zegt dat de smog certificering vereist is, of als u de verkoop van uw auto of om het te brengen van een nieuwe staat te worden geregistreerd, zou je nodig hebt om een ​​smog-test te krijgen. De meeste smog tests zijn goed voor een paar jaar, tenzij uw DMV anders aangeeft.

2
Overleggen met de DMV om uit te vinden de vereisten voor smog testen. De meeste staten vereisen smog testen alleen als de auto is van een bepaalde leeftijd of maken. Meestal oudere voertuigen zullen worden verplicht om een ​​smog test te nemen voordat ze kunnen worden geregistreerd. In Californië, bijvoorbeeld, voertuigen die zes jaar oud of minder zijn niet verplicht om jaarlijks een smog check controle te krijgen. Enkele uitzonderingen van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van het type voertuig dat u wilt registreren, bijvoorbeeld, camper of andere commerciële voertuigen kan een smog-test nodig.

3
Neem contact op met uw DMV en maak een afspraak voor een smog test. De DMV zal u naar een erkende auto reparatiewerkplaats aan de smog testschema. Vraag de vertegenwoordiger of ga naar de lokale DMV website om uit te vinden over de eisen voor het passeren van de smog test, zoals het emissieniveau dat de smog-test niet mag overschrijden.

4
Breng uw voertuig aan het goedgekeurde auto reparatiewerkplaats voor de smog test. De monteur zal u voorzien van een smog-certificering die u brengen naar de DMV om uw vehicleâ € ™ s registratie te voltooien.


gerelateerde artikelen