Hoe leest u een Boot HIN nummer


Hoe leest u een Boot HIN nummer

Het bezitten van een boot betekent dat je de verantwoordelijkheid voor een veilige bediening en onderhoud, maar ook voor het houden van alle eigendomspapieren en registratie in orde. Een groot deel van het papierwerk zal de unieke 12-cijferige alfanumerieke Hull Identification Number (HIN), die belangrijke informatie over de productie van uw boot bevat, en maakt het mogelijk alle juridische entiteiten om het te identificeren mee. Het HIN nummer is vergelijkbaar met de VIN dat elke auto of vrachtwagen moet hebben voor juridische identificatie.

Instructies


•  Kijk op stuurboord (rechts) spiegel van de boot voor een reeks gestempelde nummers. Als de boot een spiegel heeft, vindt het HIN op de buitenkant van de romp aan stuurboord, nabij de achtersteven (achterkant) van het schip.

•  Lees de eerste drie cijfers. Dit zijn de fabrikant identificatiecode toegewezen door de US Coast Guard. Als er twijfel bestaat over de fabrikant van de boot, dan kunt u dit controleren met de Coast Guard-database online op www.uscgboating.org/recalls/mic_database.htm, volgens BoatUS.

•  Let op de volgende vijf cijfers. Dit zijn het serienummer van de fabrikant voor de romp, in het algemeen een combinatie van letters en cijfers. De letters "I", "O," en "Q" zijn uitgesloten om verwarring te voorkomen.

•  Let op de volgende letter. Deze letter van het alfabet vertelt de maand bouw van de romp werd gestart. "A" is voor januari, "B" voor februari, enzovoort.

•  Lees het volgende nummer. Dit nummer geeft het jaar aan de romp is vervaardigd en gecertificeerd.

•  Let op de volgende twee cijfers. Dit is de boot modeljaar. De US Coast Guard definieert het modeljaar als de periode tussen 1 augustus van een jaar en 31 juli van het volgende jaar, zodat men gebouwd tussen 1 augustus 2010 en 31 juli 2011 een modeljaar van 2011 zal hebben, volgens NewBoatBuilders .

Hints


  • Als de boot werd gebouwd na 1 augustus 1984, zal het een extra HIN nummer locatie ergens op de boot in een onbelichte locatie. Deze locatie zou kunnen zijn onder een fitting of hardware-item.
  • Degenen die hun eigen boten hebben gebouwd moeten contact opnemen met hun toestand varen registratiebureau om het verwerven van een Hull Identification Number.
  • Volgens BoatSafe, is het illegaal te wijzigen of te verwijderen van een HIN code zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de commandant van de US Coast Guard.
  • Pas op voor elke boot met een HIN nummer dat lijkt te zijn veranderd, zoals een 1 veranderd om te kijken als een 7, of een 3 gewijzigd om te kijken als een 8. Dit zou de boot aan te geven wordt gestolen, en de nummers zijn veranderd om detectie te vermijden.

gerelateerde artikelen