Hoe een auto Dynamo Reparatie


Hoe een auto Dynamo Reparatie

De dynamo heeft tot taak het leveren van een constante elektrische stroom aan het motorsysteem. Zonder dat de stekkers niet kan ontslaan en ontsteken verbranding. De dynamo wekt spanning van een katrolsysteem, waarbij de batterij opgeladen onder toevoeren van extra benodigde elektriciteit aan alle onderdelen en accessoires. Soms dynamo kan falen of produceren verlaagde tarieven van de huidige, maar dat betekent niet dat ze moeten worden vervangen. Dynamo's kunnen worden herbouwd met de juiste tools en kennis.

Instructies


Het herstellen van de Auto Dynamo


•  Plaats de auto in het park en zet de noodrem. Open de motorkap en verwijder de negatieve accukabel. Met behulp van de juiste aansluiting, draai de dynamo stelmoer en schuif de dynamo op zijn beugel ver genoeg om de alternator riem te verwijderen. Koppel de draad terminal leads uit de achterkant van de dynamo, zorg ervoor dat je hun locatie voor hermontage markeren. Draai de onderste alternator bracket bouten en trek de dynamo van het voertuig.

•  Gebruik krijt op wisselstroomgenerator geval splitst de naad markeren, zodat het kan worden aangesloten op dezelfde manier. Verwijder de vier schroeven die de zaak helften zijn plaats te houden. Gebruik een schroevendraaier om voorzichtig wrikken de zaak uit elkaar. Controleer de statorwikkeling gedeelte - zal koperen windingen aan de binnenzijde van de stator helft. Als ze verschijnen zwart en geur verbrand, zal de dynamo niet redden. Draai de moeren die de stator draad vast te zetten op de gelijkrichter. Het zal een kleine steeksleutel nemen.

•  Verwijder de schroeven om de spanningsregelaar waarmee ze aan de zaak. Houd de nylon isolator ringen en de aarding vastschroeven. Zorg ervoor dat u precies weet waar de aarding schroef past voor herbouw. Verwijder de gelijkrichter en de bout tapeind van de achterkant van de dynamo, waarbij de ring en bout moer gescheiden.

•  Verwijder de poelie moer. Wig de vinnen met een kleine tool om het te immobiliseren, terwijl u de moer uit. Verwijder de ventilator en afstandhouder met een stopcontact, trek de rotor recht uit. Breng wat vet aan op de as draden van de stator en veeg de achterkant van de schacht schoon met een doek.

•  Neem het lagerhuis van de zaak naar de voorste lager te verwijderen. U kunt tik zachtjes tegen de achterste lager met een hamer. Veeg de binnenkant races schoon en plaats de nieuwe (kit) lagers in de behuizing races - de achterste lager moet worden gereden met een kleine hamer totdat flush en de voorste lager zal gewoon laten vallen in de race. Schroef de voorste lagerhuis weer aan.

•  Gebruik een kleine bus naar de nieuwe gelijkrichter te installeren, maar doe het voorzichtig, zonder over-aanscherping. Plaats en bevestig de nieuwe spanningsregelaar naar de bodem van de zaak, samen met de nieuwe borstelhouder. Schroef de nieuwe diode, zorg ervoor dat u de isolator je nam af gebruiken.

•  Plaats de stator ring (koper wikkelingen) terug op zijn plaats. Het buigen van de tabbladen kunnen helpen om gemakkelijker te passen. Match van de twee helften van de dynamo geval (krijtstreep) en plaats de vier lange bouten in hun holen, ze vast te zetten met een kleine bus. Installeer de poelie en draai de moer.

•  Plaats de dynamo terug op zijn lagere mount en draai de bout alleen behaaglijk. Loop de alternator riem rond de poelie en wrik de poelie strak tegen de band, terwijl het aandraaien van de stelmoer. Je moet ongeveer 1/4-inch van vrij spel (speling) in de gordel. Draai de dynamo los van de rest van de weg. Bevestig de draad terminals om hun goede berichten. Sluit de minpool van de accu en start de motor.

Hints


  • Plaats de dynamo op een bankje, bij voorkeur in een bankschroef om te helpen bij het houden van de poelie vast tijdens het verwijderen van de as moer.

gerelateerde artikelen