Hoe de Gear Ratio in een 1964 F100 zoeken


De Ford F-100 halve ton pick-up begon met de productie in 1953, ter vervanging van de F1 die in 1948 kwam de F-100 werd afgebouwd ten gunste van de F-150 in 1978. De 1964 F-100 is uitgerust met de Ford 9 inch achterzijde, die halfzwevende assen en een verwijderbare differentieeldrager gebruikt, ook "derde lid." Uw overbrengingsverhouding bepaalt hoeveel keer de achterwielen draaien voor een ieder zijn beurt van de aandrijfas. Bijvoorbeeld, als je een 3.55-tot-1 overbrengingsverhouding, zal uw achterwielen draaien 3,55 keer voor een ieder zijn beurt van de aandrijfas. Als je naar de ring en tandwielen te vervangen, moet u de overbrengingsverhouding weten zodat u de juiste onderdelen kan krijgen. Het is ook belangrijk om uw overbrengingsverhouding weten als je wilt de versnellingen te veranderen voor zowel verbeterde acceleratie of verbeterde kilometerstand.

Instructies


1
Parkeer de F100 op een vlakke verharde ondergrond. Plaats wielblokken voor de voorwielen. Plaats de transmissie in neutraal.

2
Gebruik een aansluiting aan de achterkant van de F100 en ondersteuning met jack stands verhogen.

3
Kijk voor een kleine metalen tag aan een van de differentiële drager montagetapeinden. De drager noppen in een cirkelvormig patroon en houden in het differentieelhuis in het midden van het aslichaam. De tag is ongeveer 1 inch breed en 2 cm lang. Er zijn drie reeksen getallen gestempeld op de bodem van de tag. Het eerste nummer in de linker bovenhoek is de overbrengingsverhouding. 3.55, dat is de overbrengingsverhouding: het zal iets als lezen. Dit is ook een gemeenschappelijke overbrengingsverhouding voor 1966 F100.


gerelateerde artikelen