Hoe de Codes Reset voor een 2005 Chrysler


De foutcodes voor een 2005 Chrysler auto, vrachtwagen of bestelwagen, worden opgeslagen in de motor controle-eenheid van het voertuig (ECU). De ECU is de computer die verantwoordelijk is voor het toezicht op de functies van het voertuig. Het maakt ook beslissingen over hoe u de motor voor optimale prestaties goed te beheren. Wanneer de ECU zintuigen een probleem met de motor slaat een code in het interne flashgeheugen. Een auto-scan tool is nodig om de ECU te resetten en duidelijk de foutcodes.

Instructies


•  Doe de '05 Chrysler in het park voor een automatische transmissie of de eerste versnelling voor een handgeschakelde versnellingsbak. Schakel de motor uit en trek de handrem aan. Draai de contactsleutel naar de stand "ON", maar start de motor niet starten.

•  Steek datakabel de scantool's in 16-pins diagnose data poort van het voertuig. Deze poort bevindt zich onder het dashboard aan de kant van de bestuurder, boven het gaspedaal gebied.

•  Schakel de scanner. Volg de aanwijzingen op het scherm om het voertuig merk, model en jaar in te voeren. Blijven het volgen van deze aanwijzingen om aandrijflijn informatie van het voertuig in te voeren.

•  Selecteer "ECU" in het hoofdmenu van de scan tool. Kies "codes", selecteer vervolgens "clear alle codes." Wacht even tot de display van de scanner om aan te geven dat alle codes zijn gewist.

•  Haal de stekker van de scanner en start de motor. Controleer of de "dienst motor snel" brandt niet. De ECU is nu gereset.

Hints


  • Een auto-scan tool is een kleine computer-eenheid is ontworpen om te communiceren met de computers in personenauto's. Scan tools kunnen worden gekocht bij auto-onderdelen winkels en van automotive leveranciers tool.

gerelateerde artikelen