De resultaten van een Broken Radiator

Radiatoren zijn eenvoudige componenten die een eenvoudige baan in een ingewikkelde manier. En gezien hoe belangrijk ze zijn, het lijkt een beetje tegenstrijdig dat radiatoren zijn ook zo kwetsbaar door de natuur. Een radiator kan falen in een aantal manieren, en geen ervan bijzonder goed voor koelsysteem.

Lekken


Als u nog niet gezien een radiator lek, heb je niet een auto lang genoeg in handen. De koeling buizen in uw radiator aan te sluiten op de dunne vinnen met honderden kleine soldeer en lassen. Wanneer die momenten breken, druk in het koelsysteem veroorzaakt water te spuiten uit het gat. Erger nog, zelfs een gat op de top van uw radiator kan volledig leeg uw koelsysteem eens warmte in het blok verandert het water in stoom. Zodra je uit de koelvloeistof draaien, het is slechts een kwestie van tijd voordat verbrandingskamer temperaturen warmte-soak het blok en bak alles.

Bent Vinnen


Bent radiatorlamellen gebruikt heel gewoon te zijn, maar ze zijn niet zo gebruikelijk als ze gebruikt worden. Een reden is dat bijna elke nieuwe auto heeft een air conditioner, en de AC-condensor voor op de radiator beschermt de voorkant. De andere reden is dat de meeste nu auto te gebruiken elektrische ventilatoren, die niet zo gevoelig voor beschadiging van de radiator als mechanische aard. Maar toch, de condensor vinnen kan buigen, en dat is net zo slecht. Bent vinnen verminderen luchtstroom en effectief elimineren de koelcapaciteit voor het gedeelte van de radiator; genoeg krijgen van hen, en de radiator niet meer koelt uw motor en de dingen gaan giek.

Verstopping


Radiator klompen kan gebeuren om een ​​aantal redenen. De eerste heeft te maken met minerale afzettingen in het systeem ten gevolge van opgelost calcium en kalk in het water. Maar je nooit zorgen te maken over dat, omdat je altijd gebruik maken van de fabriek opgegeven zuiver en gedemineraliseerd water in uw radiator, toch? Roest schaal in de radiator is een andere verraderlijke bron van verstopping, meestal het gevolg zijn van het niet gebruiken van antivries of niet vervangen van het regelmatig genoeg. Wanneer deze stof krijgen in de kleine buisjes in uw radiator, zullen ze hen te blokkeren uit en dwingen de resterende troep door de rest van je tubes. De resulterende cascade-effect van falen is een recept voor motor kernsmelting.

Gevolgen


De meeste koelsystemen zal alleen houden ongeveer 15 kilo druk voordat ze vent; een beetje elementaire wiskunde vertelt ons dat is een 250 graden kookpunt. Als vloeistof stops circuleert in een bepaald gebied en dat gebied raakt meer dan 250 graden, zal het water in dat gebied uit en weg te koken uit het hete oppervlak. Dus, je eindigt met een exponentiële oververhitting die snel verdampt het water, spikes druk in het koelsysteem en blaast uw koelvloeistof uit. Gezien het feit dat de gassen in de verbrandingskamer kan oplopen tot meer dan 2000 graden - ruim boven het smeltpunt van aluminium - waardoor die warmte direct dringen in het blok is bedelen voor enorme mislukking.

gerelateerde artikelen