De definitie van een Skype-Port Range

Skype was een van de eerste Voice over Internet Protocol, of VoIP, bedrijven om het internet te gebruiken voor telefonie en communicatiefuncties. Skype werkt op computers en mobiele apparaten. Na het downloaden van de Skype-applicatie kunt u alle van de gratis en betaalde diensten van Skype biedt toegang. Skype toegang tot het internet op uw computer of mobiel apparaat via een poort.

Poorten


Een poort is een pad voor data. Een computers poort is een elektronische punt die het mogelijk maakt de computer aan te meren, verzenden en ontvangen van informatie van het ene punt naar het andere via het internet. Het IP-adres toegewezen aan uw computer maakt gebruik van verschillende poorten, waardoor het mogelijk is voor de verschillende programma's voor het verzenden en ontvangen van gegevens op hetzelfde moment. De computer maakt gebruik van gevarieerde poortbereiken voor verschillende taken en functies. De meest gebruikte poorten variëren van nul tot 1023.

Skype Ports


Als u weet dat het poortbereik gebruikt door een specifiek programma, kunt u het gebruik van die aanvraag te voorkomen door het blokkeren van de specifieke poort range. Skype maakt gebruik van het algemeen Transmission Control Protocol, of TCP-poort 80. Als uw firewall niet toestaat uitgaande TCP-poorten, kunt u ook gebruik maken van poort 443 voor Skype. Poort 80 wordt over het algemeen gebruikt door computers en mobiele apparaten voor regelmatig surfen op het web. Als deze poort is geopend op uw computer, kunt u de webbrowser gebruiken op uw computer of de Skype-toepassing toegang tot Skypeâ € ™ s netwerk.

TCP


Transmission Control Protocol is een betrouwbare methode voor gegevensoverdracht via het internet dat een ankerpunt tussen het verzenden en ontvangen van locaties gebruikt. De informatie komt in de volgorde is verzonden. De enige keer dat de informatie niet aankomt is als er een breuk optreedt in de transmissie. Bijvoorbeeld, kan een pauze optreden als de computer verliest de verbinding of u een ongeldig adres in de webbrowser in te voeren. User Datagram Protocol, of UDP, geen verbinding nodig omdat de computer stuurt de informatie naar de bestemming, ongeacht de status van de bestemming. Dit betekent dat de computer kan niet garanderen dat de komst van de gegevens, of welke toestand of bestel de gegevens bij aankomst op de plaats van bestemming.

Veiligheidsrisico's


De poort die u op uw computer gebruikt om toegang te krijgen tot een netwerk kunnen malware, spyware en virussen te introduceren in uw computer. Wanneer een programma maakt gebruik van een specifieke poort, de computer blijft open en kan verzenden en ontvangen van informatie via de open poort. Dit maakt de computer mogelijk kwetsbaar voor aanvallen door programma specifiek geschreven om te profiteren van open poorten. U kunt uw computer te stoppen van het gebruik van bepaalde poorten door de toegang te blokkeren via uw computerâ € ™ s firewall.

gerelateerde artikelen