soorten rfid antenne

Soorten Rooftop Antennes

Soorten Rooftop Antennes

Dak antennes worden gebruikt voor het ontvangen van televisiesignalen. Met de stijgende populariteit van digitale televisie (DTV) en high definition TV (HDTV), veel mensen vragen zich af of ze nog steeds tv-antennes nodig. Ze doen als ze willen om signalen via de ether (in plaats van via satelliet of kabel) te ontvangen. Hetzelfde type tv-antennes worden gebruikt voor zowel DTV en HDTV. Verschillende soorten dak antennes bestaan, en is het het beste om te weten wat al deze soorten zijn voor het kiezen van welke het beste zal zijn voor uw signaal gebied en / of uw eigen programmering behoeften.

Multi-directionele antennes


Multi-directionele antennes zijn precies wat ze klinken als: antennes die in staat zijn om te ontvangen van meerdere richtingen tegelijk zijn. Bijna alle indoor antennes zijn multi-directionele; dit is echter niet zo gemeen met dak antennes. Sommige dak antennes zijn multi-directionele, dat wel. Als een kijker woont in een gebied dat veel sterke signalen uit verschillende richtingen heeft, dan is een multi-directionele antenne zou de beste keuze zijn. Ze komen in drie verschillende maten.

Kleine multi-directionele antennes zijn er in verschillende vormen. Schijfvormige antennes zijn rond en concave, zoekt net als satellietschotels. Patch antennes hebben een vlakke constructie, met een zwevende, doos-achtige vorm. Deze worden het best gebruikt in gebieden met de sterkste signalen.

Middel multi-directionele antennes zijn iets sterker. Deze antennes kunnen schijfvormige, maar ook stok- of vleugelvormige. Ze zijn nuttig wanneer een lange kabel moet worden uitgevoerd vanaf hen of wanneer meerdere apparaten moeten worden verbonden.

Grote multi-directionele antennes zijn groter en krachtiger, en kunnen onvolkomenheden in de kwaliteit van het signaal te voorkomen. Ze zijn het beste voor het oppakken zwakke signalen.

Directionele antennes


Directionele antennes moet altijd wijst in de richting waarvan een signaal afkomstig. Deze antennes zijn minder kwetsbaar voor problemen met interferentie. Directionele antennes komen in kleine, middelgrote en grote maten. Ze hebben meerdere elementen aangebracht op hen, meestal bestaande uit een grote bar met een aantal kleinere bars coming out van het.

VHF en UHF Antennes


VHF antennes kunnen ofwel meerdere of gericht. Ze zijn ontworpen om de kanalen 2 tot 13. UHF antennes ontvangen ontvangen kanalen 14 tot en met 83. Ze kunnen ook directionele of multi-directionele zijn. Vaak zal antennes met elementen waarmee ze zowel VHF- en UHF ontvangstfrequenties gemonteerd.

Soorten GSM antennes

Soorten GSM antennes

GSM of Global System for Mobile Communication, is een systeem voor het zenden mobiele communicatie informatie. GSM gebruikt een grote verscheidenheid van antenne. Zo lang als het in staat om een ​​GSM-signaal vast, vrijwel elk type antenne kan mogelijk dienen als een GSM-antenne. Echter, een paar primaire vormen van GSM-antennes in gebruik zijn vandaag de dag, en een overzicht van deze soorten is een goede plek om te beginnen om meer te leren over hoe GSM werkt.

GSM-antennes in Algemeen


In het algemeen moet GSM antennes klein --- klein genoeg kunnen zelfs passen in een laptop tas zijn. Bovendien moet de antenne een winst van ongeveer 8 dBi hebben. Om te werken bij GSM-antennes, moet de antenne in staat zijn om zowel de standaard en de uitgebreide GSM-banden, 880 MHz (megahertz) ontvangt tot 960 MHz.

Directionele en omnidirectionele


GSM-antennes zal ofwel directionele of omnidirectionele. Omnidirectionele antennes, ook wel bekend als spiraalantennes, kan signalen ontvangen vanuit elke richting. Directionele antennes hebben meestal meer winst, dat wil zeggen, meer gevoeligheid aan te geven, dan omnidirectionele antennes. Directionele antennes dit te bereiken een grotere gevoeligheid, omdat zij in staat zijn om hun energie patronen te concentreren op een kleiner gebied dan omnidirectionele antennes. Echter, om het signaal te ontvangen, directionele antennes moet worden gewezen op de specifieke richting van waaruit het signaal is afkomstig.

Monopole Antennes


Monopool antennes bestaan ​​uit een kleine pool geplaatst op een vlak stuk metaal of een reeks draden uitgestraald vanuit de paal. Monopole antennes zijn omnidirectionele in de natuur en hebben gelijke winst in alle richtingen.

Yagi-Uda Antennes


Yagi-Uda antennes, meestal kortweg Yagi antennes zijn directionele antennes uit een dipool element, een reflectorschotel en één of meer bestuurder elementen. Yagi antennes zijn veel gecompliceerder uitgevoerd dan de meeste andere GSM antennes.

Multiband antennes


Multiband antennes kan ook gebruikt ophalen GSM. Ze kunnen oppakken vele soorten verschillende signalen, waaronder de GSM frequentie, gewoonlijk de 800 MHz of 1900 MHz. Multiband antennes kan komen in vele verschillende modellen. Tri-band antennes kan worden afgestemd op te halen drie verschillende bands, terwijl duoband antennes kunnen oppikken twee verschillende bands.

Soorten GPS Antennes

Global Positioning System (GPS) verwijst naar een systeem van ongeveer 30 satellieten in een baan en vier meetstations op land dat radiosignalen die u kunt gebruiken om uw locatie overal op Aarde te vinden biedt. Hoe meer commonl gebruik van de term GPS betekent een ontvanger die dit radiosignaal kan lezen en precies lokaliseren waar dat de ontvanger zich bevindt. Zoals elke radio-apparaat, een GPS-ontvanger nodig heeft een antenne.

De GPS-ontvanger


Een GPS-ontvanger zal informatie over de lengte, breedte, hoogte en tijd van de dag te geven. Het kan mobiel, handheld of vast zijn. Maar het moet een directe, line-of-sight signaal van meer dan één satelliet, en hoe meer signalen die zij ontvangt ontvangen, hoe nauwkeuriger het is. Daarom is het meer open lucht de ontvanger kunnen "zien", hoe beter het zal werken. Dus zelfs als er heldere hemel direct boven, kan uw ontvanger alleen een sterk signaal van de ene satelliet maar geen andere, waardoor de behoefte aan een efficiëntere antenne.

Antennes


Uw GPS-ontvanger kan worden geleverd met een interne antenne, dat is voldoende, zolang het apparaat buiten gebruik en heeft een duidelijk zicht op de hemel. Maar als de hemel wordt geblokkeerd door een gebouw, een berg, een plafond, het dak van een auto of een dikke bladerdak van de bomen in een bos, de signalen kan zwak zijn en de GPS-ontvanger zal onregelmatig of helemaal niet werken. In dergelijke gevallen kan een externe antenne oplossen van het probleem, en zijn er drie soorten te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op de websites waarnaar wordt verwezen.

Passief


Een passieve GPS-antenne heeft geen stroom nodig om te werken. Maar ze moet wel een kabel aan te sluiten op de ontvanger. Omdat kabels verlies kan niet meer dan één meter (iets meer dan drie voet) lang zijn. De ontvanger moet ook worden uitgerust met een aansluiting voor de externe antenne tegemoet. Passieve antenne kan worden bevestigd aan een auto met een magneet, maar de korte kabel kan plaatsing van de ontvanger in de auto te beperken. Beste toepassing Passieve antenne kan worden gebruikt met een draagbare ontvanger.

Actief


Voor toepassingen waarbij de antenne moet meer dan een meter van de ontvanger, een actieve antenne het signaal te versterken tot het verlies van de kabel te compenseren en een hogere macht signaal naar de ontvanger. Een actieve antenne vereist externe voeding. Het kan batterijen, een auto-adapter voor de sigarettenaansteker of een AC-DC converter gebruiken. Een mobiele antenne kan een auto worden gemonteerd met een magneet, en hoe langer de kabel zal een meer gunstige ligging binnen een voertuig mogelijk.

Reradiating


Een reradiating antenne wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt of voor andere types van GPS-ontvangers die niet beschikken over een aansluiting aansluiting voor een externe antenne. Het pikt de satelliet signalen van buiten en stuurt deze via een kabel naar een inside-eenheid, die het signaal zendt. Reradiating antennes moeten elektrisch vermogen te werken en kan geen van de bovengenoemde bronnen. Voor de beste werking moet de ontvanger een onbelemmerd, directe lijn van het zicht met de reradiating element hebben. Als dat zo is, kan het gebruikt worden tot 100 meter afstand.

Soorten TV-antenne Wire

Soorten TV-antenne Wire

Televisie antennes kunnen worden aangesloten op een televisie met verschillende soorten draad, maar de moderne standaard coaxkabel. Voorafgaand aan de coaxkabel, informeel bekend als "coax", de meest voorkomende vorm van draad gebruikt om een ​​antenne op een televisie aan te sluiten was twin-lead draad. Antennedraad voert het videosignaal van de antenne op de televisie en de kwaliteit van de antennedraad kan de kwaliteit van de televisieontvangst beïnvloeden. De term industrie voor de draad die de antenne op de televisie is de "downlead".

RG-6 coaxkabel
Een deel van de coaxiale kabel met een bijgevoegd F-type connector.

RG-6 coax-kabel is de meest voorkomende draad gebruikt voor TV-antenne Aansluitkabel. RG-6 coax-kabel wordt geleverd in een stevige koperen kern-versie en in een verkoperde stalen kern versie. Coaxiale kabel is aangesloten op de televisie met F connectoren die zijn bevestigd aan de uiteinden van de coaxiale kabels. RG-6 heeft een impedantie van 75 ohm.

RG-59 coaxkabel


RG-59 coaxiale kabel kan worden gebruikt als downlead voor televisie-antennes, maar ervaart meer signaalverlies dan RG-6 coaxkabel en daarom een ​​lagere productprestaties. RG-59 wordt vaker gebruikt voor gesloten tv-circuit verbindingen waar het alleen lopen voor korte afstanden. RG-59 heeft een impedantie van 75 ohm. Omdat de eisen aan de kabel transmissie draden te verhogen met een verhoogd aanbod van kabel providers, wordt RG-59 draad naar verwachting niet langer aanvaardbaar voor kabeltelevisie-aansluitingen zijn.

Twin-lead


Twin-lead was het eerste type draad gebruikt voor televisie-antenne Aansluitkabel, maar nu is het alleen te vinden op zeer oude televisies die "konijn oor" antennes gebruiken. Twin-lead bestaat uit twee koperen draden die rechtstreeks zijn verbonden met de achterkant van de televisie. Als het niet is afgeschermd van elektromagnetische velden in de weg coaxiale kabel is afgeschermd, moet twin-lead draad ten minste zes centimeter worden gehouden van alle metalen voorwerpen die interferentie kunnen veroorzaken.

Soorten Television Antenna Components

Soorten Television Antenna Components

Bij het installeren van een televisie-antenne zijn er verschillende soorten apparatuur die gebruikt kan worden als aansluitingen voor uw TV. De Verenigde Staten is overgegaan tot High Definition (HD) alleen uitzendingen, die speciale antennes nodig. Echter, veel van de wereld gebruikt nog standaarddefinitie, VHF en UHF uitzendingen. Hoewel er enkele verschillen, vele componenten voor hoge definitie en standaard antennes zijn vergelijkbaar. De gemeenschappelijke componenten zijn antennes, rotators, versterkers, en bekabeling. Bekabeling name slechts twee opties zijn; twinlead en coax.

Binnen / Buiten Antennes


Een van de eerste keuzes die je moet maken is om een ​​binnen- of buitenantenne installeren. Wonen in een stedelijk gebied zorgt voor de installatie van een binnenantenne die nog zullen ontvangen de meerderheid van de kanalen die beschikbaar zou zijn met een hogere macht buitenantenne. Er is echter een buitenantenne bijna altijd nodig voor fatsoenlijke ontvangst in minder dicht bevolkte gebieden van het platteland.

Rotators en Versterkers


De meeste indoor antennes worden geleverd met ingebouwde versterkers en kan gemakkelijk worden gedraaid met de hand. Echter, kan outdoor antennes de installatie van een versterker nodig voor het opruimen van slechte ontvangst. Ook zijn outdoor antennes meestal gemonteerd hoog in de lucht en kan niet gemakkelijk worden verplaatst. Voor dit doel zijn er rotators die aansluiten op de antenne en laat het wordt vanuit een externe locatie. Dit stelt u in staat om de antenne te draaien vanuit het comfort van uw woonkamer in plaats van het dak.

Bekabeling
Standaard coaxkabel

Er zijn slechts twee soorten bekabeling voor het leggen van tv-antennes. De eerste is de twinlead kabel, dat is de oudste. Deze kabel gewoon bestaat uit twee leads binnen een platte kunststof behuizing. Deze kabel heeft een slechte afscherming, indien aanwezig, en niet erg lang. Het is vervangen door coaxiale kabel, beter bekend als coax. Deze kabel is afgeschermd, duurt meer dan drie keer zo lang als twinlead kabel, en kost slechts iets meer. Daarom is coax de standaard geworden kabel voor televisie en audio video installaties.

Soorten Televisie Antenne Connectors

Soorten Televisie Antenne Connectors

Tv-antennes gebruiken drie soorten kabelverbindingen naar ingangssignalen in tv's. U kunt de verschillende aansluitingen te identificeren door te kijken naar de aard van de mannelijke connector stekkers die ze gebruiken. De connectoren hebben verschillende impedantie. Impedantie is een maat voor de weerstand van een circuit om de stroom van elektrische stroom, uitgedrukt in eenheden genaamd ohm.

F Connector


Een F-connector is het type kabelverbinding gebruikt in Noord-Amerikaanse huis kabel- en satelliet-tv-aansluitingen, alsook analoge en digitale antenne-aansluitingen. Iedereen die een videorecorder of kabeldecoder is aangesloten op een TV met een dikke, twist-end kabel heeft een F-connector gebruikt. De connector gebruikt een enkelvoudige pen, gemaakt van de centrale draad van de kabel. Van schroefdraad cilinder omringt de connector en schroeven op de TV poort om de verbinding te beveiligen. Deze kabels zijn onder andere RF (radiofrequentie) kabels en RG (radiofrequentie met de overheid normen) kabels. Andere vormen van video-overdracht ook gebruik maken van F-connectoren, maar RCA, S-video en HDMI-aansluitingen bieden vaak een hogere kwaliteit in die andere transmissies.

Twin Lead


Twin aansluitingen lead kabel zijn een oudere vorm van connectoren voor de Noord-Amerikaanse tv-antennes. Dit type kabel splitst in twee afzonderlijke geïsoleerde draden in de connector einde. Een U-vormige connector op elke draad wordt aangesloten op de connector van de TV's. Schroeven op de verbinding. Dit type connector heeft een impedantie van 300 ohm, in tegenstelling tot de 75 ohm die een F connector gebruikt. Weinig of geen antennes gebruiken nog deze verbinding. Geen HD / digitale antennes gebruiken twin lead-connectoren. Een TV met dit type verbinding moet een adapter die wordt aangesloten op de tv met een twin lead en vervolgens verbinding met een F-type kabel.

Aerial Plug


Europa maakt gebruik van luchtfoto stekkers, of Belling-Lee connectoren. Dit type van RF-connector is ouder dan de F-verbindingen gebruikt in Noord-Amerika. Het heeft een enkelvoudige pen, omgeven door een cilinder, zoals de F verbinding. Echter, de cilinder geen draden en gewoon aangesloten op de poort. Europese uitgezonden tv-antennes gebruiken nog steeds de lucht stekkers, maar F-aansluitingen hebben ze voor satelliet antennes vervangen. De Belling-Lee connector komt niet overeen met 75 Ohm impedantie van de kabel op een satellietverbinding. Dit kan vervormingen in het signaal veroorzaken.

Soorten FM Antennes

Er zijn verschillende FM antennes op de markt, zoals binnen- en antennes. Bij het kiezen van een FM-antenne, moet u uw locatie rekening houden. Als je in een stad of voorstedelijk gebied wonen, zullen de meeste indoor antennes voldoende zijn, maar als je in het land, zal een buitenantenne waarschijnlijk de beste optie zijn.

Tourniquet Antenne


Dit type buitenantenne krijgt receptie vanuit verschillende richtingen zonder dat u de antenne verplaatsen.

Multi-Element Antenne


Deze FM-buitenantenne moet soms worden verplaatst naar de receptie te krijgen. De multi-element antenne kan de ontvangst krijgen van langere afstanden dan andere outdoor FM antennes.

Halve golf Verticale FM-antenne


Dit is een van de beste soorten van indoor FM antennes. Het heeft een hogere receptie tarief dan de meeste andere indoor antennes.

Bidirectionele Dipool


Dit is de meest gebruikte FM-binnenantenne. Het komt meestal standaard met de meeste elektronica gebouwd voor FM-ontvangst.

Amplified Indoor Antennes


Dit type antenne heeft een van de hoogste interferentie factoren van indoor FM antennes. De receptie het krijgt is van slechte kwaliteit.

Soorten schotel antennes

Soorten schotel antennes

Schotelantennes zijn niet alleen voor uw televisie. Deze apparaten worden gebruikt over de hele wereld voor radiocommunicatie en zelfs de verkenning van de ruimte. Er zijn verschillende soorten van schotelantennes, die elk gebruikt een andere vorm of focus voor gegevensuitwisseling.

Prime Feed Focus Dish
De prime-feed nadruk gerecht heeft de klassieke antenne vorm de meeste mensen associëren met schotelantennes. Deze antenne is gepositioneerd in het midden van een parabolische schotelantenne. Dit gerecht wordt vaak gebruikt voor televisie en radio communicatie. Het belangrijkste voordeel van dit ontwerp is de sterke ontvangst de antenne kan ontvangen.

Offset Antenne Schotel
De offset antenne is vergelijkbaar met de eerste voeding antenne uitzondering van het feit dat de antenne niet gecentreerd. De antenne wordt gewoonlijk in een hoek van 21 graden en richt de ontvangst naar de onderkant van de antenne. Dit ontwerp is gebleken efficiënter dan gerechten met een centraal antenne zijn, maar offset antennes zijn duurder om te produceren.

Flat Antenna


Platte antennes zijn de kleinste van de schotelantennes en hebben één opvallend unieke eigenschap: Ze hebben niet een curve hebben. Zoals hun naam al aangeeft, platte antennes hebben een volledig vlakke ondergrond en het gebruik van een interne antenne die niet zichtbaar is. Platte antennes hebben de neiging compact en vierkant van vorm te zijn, waardoor ze perfect als je nodig hebt om een ​​schotel knijp in een klein gebied. Ze hebben een zwakke ontvangst vergelijking met andere soorten antenne en moet een vrij pad naar een sterk signaal te krijgen.

Multi-Beam Antenna


De multi-beam antenne maakt gebruik van een lange afstand diepstralende directionele element. De unieke vorm van de schotel kan de multibeam antenne om informatie vanuit meerdere richtingen ontvangen en zenden. Dit betekent dat de antenne niet te worden opgemerkt één richting zoals de meeste anderen. Dit vermindert de noodzaak voor meerdere satellietschotels en maakt mutli bundelantenneconfiguratie een van de meest efficiënte antennes beschikbaar.

Soorten Radio Antennes

Radio-antennes zijn rond voor meer dan een eeuw voor het eerst gebruikt in de Zwitserse Alpen in 1895. Sindsdien is geweest, heeft de antenne ontwikkeld tot een integraal onderdeel van de moderne technologie. Bij het luisteren naar je favoriete liedje of talkshow op de radio, de kans groot dat een antenne is betrokken. Antennes worden ook gebruikt voor meer dan alleen broadcast de ochtend DJ.

Gebruik


Radio antennes worden gebruikt voor het vastleggen en soms zenden elektromagnetische golven langs de radio golflengte spectrum. Antennes vangen deze signalen door te focussen op een bepaalde frequentie zoals aangegeven door de tuning apparaat. Traditionele radio-uitzendingen, tv-stations, satelliet radio stations en Citizens Band (CB) radio's zijn voorbeelden van bronnen voor het uitzenden signalen.

Indeling per Direction


Antennes niet elektromagnetische signalen uit de richting waarin ze wijzen in te ontvangen. Het hangt allemaal af van het soort antenne. Ze worden meestal ingedeeld in twee verschillende categorieën: omni-directionele of gericht. Omni-directionele antennes kunnen signalen in horizontale richting boven en onder de antenne. Directionele antennes zijn meer gericht op een smalle bundel binnen een specifieke richting.

Traditionele Autoradio


Auto radiofrequentie-antennes gebruikt om audio-uitzendingen vastleggen zijn omni-directionele. De meeste zijn gemonteerd op voertuigen typisch 2 of 3 meter lang. Ze zijn uitsluitend bedoeld om signalen te ontvangen. Deze signalen worden omgezet in elektrische signalen en vervolgens versterkt.

CB Radio


CB-radio antennes uitstralen en zenden signalen door een relatief lage frequentie. CB antennes zijn meestal veel langer dan gewone antennes, soms tot 10 meter hoog. Dit is omdat CB uitzendingen zeer beperkt in signaalsterkte, alleen uitstrekkende 1000 voet op zijn best. CB-uitzendingen worden meestal gedaan tussen voertuigen.

Satelliet


Radio-antennes voor satellietuitzendingen zijn duidelijk verschillend van de traditionele antennes. Ze hebben geen hoge uitstrekken in de lucht, en zij niet noodzakelijkerwijs buiten het voertuig te worden gemonteerd. Ze zijn sterk gerichte, met de opneem mechanisme meestal tegenover de richting van waaruit de satellietuitzending uitzendt. Low-level bezienswaardigheden, zoals gebouwen en heuvels meestal niet het signaal te onderbreken; kan echter weer verandert vermogen van de antenne zodat de uitzending snijden.

Soorten Indoor Antennes

Soorten Indoor Antennes

Indoor antennes zijn er in vele vormen en maten. Voorkomende toepassingen voor indoor antennes zijn voor radio, tv en Wi-Fi-systemen. Radio- en tv-signalen worden overgedragen de ether met behulp van VHF (zeer hoge frequenties) en UHF (ultra hoge frequenties). Wi-Fi werkt met behulp van 900 megahertz frequenties en vereist een nauwkeuriger antenne ontwerp. Het kennen van het type signaal dat u wilt ontvangen is de eerste stap naar indoor antennes.

VHF / UHF Antennes


Gebruikt voor TV-ontvangst in de stad woningen. Ze zijn meestal klein ontwerp evenals de mogelijkheid om te zetten in een venster of bovenop de TV. VHF-antennes zijn meestal in de vorm van een konijn oor-stijl. UHF antennes zijn een ring van draad of cirkel plaat. Sommige antennes zijn een combinatie van VHF en UHF één. Sinds 2009 met de omschakeling naar digitaal, hebben TV bowtie antennes begon te zien zijn in vele indoor instellingen. Deze antennes zijn directionele, te eisen dat u de antenne draaien voor elk station.

Omni en directionele antennes


TV-signalen kan stuiteren de muren in uw huis. Om deze reden kan het nuttig zijn om te beslissen of u een omni directionele antenne of een directionele een nodig zijn. Omni directionele antennes pikken het signaal vanuit elke richting. Het voordeel van dit type is dat de antenne does not € ™ t behoefte om te worden verplaatst voor elke TV-zender. Het belangrijkste nadeel van Omni antennes is dat ze pikken gereflecteerde signalen die storingen kunnen veroorzaken. Directionele antennes u toelaten om ze te concentreren in op het signaal dat u wilt waarbij de focus ligt op de rest.

Zolder Antennes


Zolder antennes kan een beetje groter te wijten zijn aan extra ruimte op de zolder. Met de antenne hoger van de grond zorgt voor een betere ontvangst. Deze antennes zijn dezelfde als de antennes in de woonkamer. De grote ruimte op de zolder staat je toe om een ​​effectieve dipool-stijl antenne. In wezen is een lange metalen staaf of draad. Dipoolantennes nodig lang te kunnen halen de lange golflengte signalen te zijn en de zolder is de perfecte plek.

Het nadeel van zolder antennes is dat je can not € ™ t draaien altijd de antenne voor elk station. Je nodig hebt om een ​​antenne rotor gebruiken om te zetten of te installeren een omni directionele antenne. Je kan een sterker signaal te krijgen, terwijl het verliezen van een paar stations.

Yagi Antennes


Yagi antennes zijn ontworpen om een ​​bepaalde reeks frequenties ontvangen. Elke antenne is ingebouwd voor de frequenties die u wenst te ontvangen. Voor Wi-Fi (900 MHz) signalen, een Yagi antenne is klein. Het is zeer directioneel. De antenne lijkt wijzer Zodra de installatie tegenover de richting van het signaal, het niet meer te worden gecorrigeerd.

-Rotor gemonteerd Antennes


Rotoren draai de antenne rond in een volledige 360 ​​graden. De antenne is gemonteerd op een kleine motor in een basis verbonden met een controller. Zodra de antenne is ingesteld op het ware noorden kunt u de rotors controller gebruiken om de antenne te zetten om eventuele vaste locatie. Met behulp van een rotor voor zolder antennes is een goed idee. Als je eenmaal weet dat de locatie van het signaal elk station, kunt u de controller programmeren om gemakkelijk draaien om het signaal. Elk type van standaard indoor antenne kan een rotor gemonteerd worden.

Amplified Antennes


Het versterken van het signaal is een manier om te helpen tv-signalen te ontvangen in gebieden waar ze zwak. Een kleine versterker is in de voet van de antenne. Het is niet de eigenlijke antenne, maar meer van een signaal verzamelaar en booster om het signaal te sturen op weg naar de TV. Deze antennes zijn hetzelfde als alle andere VHF / UHF antennes en gebruikt op dezelfde manier.

Soorten antenne in RFID

Soorten antenne in RFID

Radio Frequency Identification (RFID) is een technologie die elektromagnetische golven gebruikt om te communiceren tussen een terminal en een elektronische tag die wordt gebruikt voor het volgen en identificatiedoeleinden. Deze apparaten worden gebruikt door bedrijven die nodig hebben om bij te houden van hun inventaris of moeten weten waar hun zendingen zijn in real time. Er zijn drie verschillende soorten RFID-antennes. Elke kamer heeft verschillende kenmerken, voordelen en nadelen. Deze antennes worden gebruikt om de transmissie te ontvangen van RFID-tags.

Circulaire polarisatie


Het belangrijkste voordeel van de circulaire polarisatie antenne is het minimaliseren van fading en signaalverlies vanwege zijn vorm. In circulaire polarisatie, elektromagnetische golven zich voortplanten in twee vlakken invullen van een 360 ° omwenteling. Het vlak van de polarisatie draait en maakt een kurkentrekker patroon. Straalt signalen in de horizontale en verticale vlakken en de vlakken tussen hen. Als de rotatie met de klok mee, het heet rechterhand cirkelvormig of RHC. Linker ronde, LHC, de resultaten van een rotatie, dat is tegen de klok in.

Linear Polarisatie


Een RFID-antenne aangesloten is verticaal lineair gepolariseerde antenne en elektrisch veld loodrecht op het aardoppervlak. Een voorbeeld van dit type antenne is een zendmast door AM radiostations of staafantenne gemonteerd op een auto. Een horizontaal lineair gepolariseerde antenne heeft een elektrisch veld evenwijdig aan het aardoppervlak. Een voorbeeld is een tv-antenne.

De elektromagnetische golven lineair gepolariseerde antenne voortplanten in één vlak alleen, hetzij op een horizontaal vlak of een verticaal vlak. Het heeft de beste golfvoortplanting gezien het feit dat de tag oriëntatie wordt gefixeerd.

Monostatische Circulaire of bistatische Circulaire


De mono-statische antenne heeft slechts één poort en is de meest populaire vorm van de antenne. Het zendsignaal en de ontvangende signaal zowel komen en gaan van dezelfde poort. De mono-statische RFID-lezers kunnen één, twee of vier-poort lezers. Sommige lezers hebben vijf havens omdat er een extra poort (Luister Voordat Talk) wordt toegevoegd.

De bi-statische antenne bestaat uit twee antennes die zijn verbonden aan een gemeenschappelijke behuizing met twee poorten. Het verzonden signaal wordt verwerkt en verzonden via een poort en het ontvangen signaal over de andere poorten. De bi-statische lezers hebben acht poorten. Vier poorten zijn voor het verzenden en de resterende vier voor het ontvangen van signalen.

Wat RFID Means

Wat RFID Means

Radiofrequentie-identificatie (RFID) technologie wordt gebruikt om op afstand te volgen en identificeren van objecten. Bijvoorbeeld met behulp van RFID, is het mogelijk om belangrijke voorraden in een magazijn zonder de items fysiek hanteren.

Basiscomponenten
RFID-lezer

RFID vereist twee belangrijke componenten. Een label dat op het voorwerp is aangebracht en een inrichting die op afstand kunnen de gegevens opgeslagen in de tag. In tegenstelling tot de bar-code scanning technologie, hoeft de RFID-lezer niet in het zicht van de tag.

RFID Tags
RFID-tag

RFID labels bestaan ​​uit een geïntegreerd circuit voor het opslaan en verwerken van informatie en een antenne.

Er zijn drie soorten RFID-tags. Passieve RFID-tags vertrouwen op de ontvanger om de macht en kan de communicatie met de ontvanger niet starten. Actieve RFID-tags hebben hun eigen stroombron en kan communicatie met de ontvanger. Dit geeft hen een groter bereik en stelt hen in staat om hun aanwezigheid en de plaats aangeven. Accu-ondersteunde passieve (BAP) RFID-tags bevatten een batterij die geeft hen een groter bereik dan passieve RFID-tags. Echter, zoals passieve RFID-tags, ze kunnen niet communicatie met de lezer starten.

Maakt gebruik van RFID-technologie
RFID-technologie is het vinden van een toenemend gebruik in voorraadbeheer.

RFID-technologie wordt gebruikt in een groeiend aantal toepassingsgebieden. Bijvoorbeeld, doorvoer en tol passes, detailhandel, voorraadbeheer en elektronische identificatie van dieren.

Hoe Is Boeing Met behulp van RFID in haar vliegtuigen?

Radio Frequency Identification (RFID) systemen worden gebruikt om informatie over een object of persoon met behulp van informatie die door radiogolven te verkrijgen, volgens de "RFID Journal." Voorbeelden van RFID-technologieën omvatten barcodes en smart labels die een ingebouwde chip met gegevens hebben.

Soorten


Boeing heeft zowel actieve als passieve smart label RFID-technologie op haar vliegtuigen getest, meldt Boeing. Passieve RFID-technologie is niet uitgerust met een stroombron en wordt geactiveerd door een leesapparaat op een afstand van ongeveer 10 meter, terwijl de actieve RFID's hebben een stroombron om gegevens naar het lezen van apparaten binnen ongeveer 300 meter. Passieve RFID-technologie werd erkend door de Federal Aviation Administration volgende tests door Boeing en Airbus.

Veiligheid


RFID-technologie wordt gebruikt door Boeing aan werkuren gebruikt voor het controleren van de veiligheid van apparatuur aan boord van vliegtuigen te redden. Vóór iedere vlucht moeten de leden van de bemanning fysiek controleren apparatuur, zoals reddingsvesten onder elke stoel geplaatst. Door het gebruik van een hand-held leesapparaat, kan een lid van het cockpitpersoneel snel de locatie van elk reddingsvest aan boord van een vliegtuig als de apparatuur heeft een RFID-antenne.

Onderdelen


De Boeing 787 maakt gebruik van RFID smart labels om de kosten te verlagen door het monitoren van de onderhoudshistorie van belangrijke onderdelen, die een beperkte levensduur hebben. RFID-technologie kan grote hoeveelheden gegevens, waardoor onderdelen worden gecontroleerd en gelast zonder dat fysiek toegang tot de onderdelen.

Basisprincipe van RFID

Radio Frequency Identification (RFID) is een werkwijze voor het automatisch identificeren van een object door te rusten met een RFID-label of transponder. De tag is toegewezen een unieke identificatiecode, riep een elektronisch product code, en heeft een antenne waardoor het kan communiceren met een RFID-lezer via radiofrequentie signalen. De andere component van een RFID-systeem een ​​database op een hostcomputer, die gegevens geassocieerd met de gegevens op het RFID-label opgeslagen.

Geschiedenis


De geschiedenis van RFID kan worden teruggevoerd naar de Tweede Wereldoorlog, toen Sir Alexander Watson-Watt leidde een Brits team dat de zogenaamde identificatie vriend of vijand (IFF) systeem ontwikkeld. Elk Britse vliegtuigen werd uitgerust met een ontvanger, die uit de grond door het zenden van een identificatiesignaal in tegengestelde richting gereageerd radarsignalen; Dit is het basisprincipe achter RFID. Vandaag, RFID-technologie heeft vele toepassingen in de private en publieke sector.

RFID Tags


Er zijn in wezen twee soorten RFID-tags: Actieve tags te bevatten hun eigen interne energiebron, en passieve tags niet. De meeste RFID-tags zijn passief. Passieve tags zijn kleiner en goedkoper te produceren dan actieve labels. Passieve tags worden bekrachtigd door de inkomende signalen van een RFID-lezer, die net voldoende elektrische stroom te produceren voor de tag dergelijke basisinformatie relais als elektronisch productcode. Actieve RFID-tags hebben bepaalde voordelen, maar: Ze kunnen worden gelezen van veel verder weg dan passieve tags, en zijn meestal nauwkeuriger en betrouwbaarder, vooral in vochtige omgevingen of metalen.

Huidige Toepassingen


RFID-technologie is gebruikt voor vele jaren keyless contactloze toegangscontrole voor gebouwen en snelwegen creëren. Meer recent heeft het uitgebreid gebruikt in supply-chain management en logistiek. Lage frequentie RFID-tags worden steeds vaker ingeplant in huisdieren en wilde dieren, en zelfs in de mens om snel en gemakkelijk toegang tot de veterinaire en medische informatie mogelijk te maken. Onderzoek naar inkt met RFID-eigenschappen is ook aan de gang.

Privacy


RFID-systemen die verzamelen of persoonlijke identificeerbare informatie, zoals die betrokken zijn met de overheid identiteitskaarten en paspoorten te verwerken, vormen belangrijke privacyrisico's die voor alle IT-systemen zijn. Deze omvatten risico's op hun beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit, zoals denial of service aanvallen, klonen, en het onderscheppen of afluisteren. Deze risico's verhogen de kosten van RFID-systemen en belemmeren de invoering van de technologie, dus moeten ze vroeg worden overwogen bij elke RFID-project.

RFID-technologie Uitleg

Radiofrequentie identificatie een methode volgen en identificeren objecten met radiogolven. RFID is vergelijkbaar met barcodes, dat het de gebruiker toestaat om informatie te coderen en terughalen gemakkelijk via een scanner, maar de technologie biedt een aantal belangrijke voordelen boven de oudere systeem. Veel bedrijven overstapt van barcodes RFID voor voorraadbeheer doeleinden, en de tags zijn het vinden van het gebruik in vele andere toepassingen ook.

Hoe Het Werkt


RFID omvat het gebruik van kleine schakelingen, meestal opgenomen in stickers of plastic labels met een kleine antenne bevestigd. Vaakst, het circuit bevat een uniek volgnummer, hoewel gebruikers andere informatie kan coderen in het circuit ook. Wanneer afgetast, de RFID-tag antwoordt met het gecodeerde nummer, waardoor de scanner om cross-referentie die ID met inventaris databases of andere programma's te identificeren en te volgen van het item in kwestie.

Actieve en passieve


Er zijn verschillende soorten RFID-tags. De meest voorkomende en goedkoopste om te produceren, zijn passieve RFID-tags. Zij baseren zich op het radiosignaal van de scanner aan de macht van het circuit en de antenne, en produceren een relatief zwak signaal dat scanners alleen kan detecteren binnen een paar meter. Accu-ondersteunde tags een interne energiebron om het signaal te versterken, waardoor scanners op te halen van langere afstanden. Actieve RFID-tags bevatten een interne energiebron sterk genoeg is om gegevens te verzenden via de antenne in de reguliere pulsen, en werken het beste in situaties waar een constante monitoring van de tag is nodig.

Voordelen en nadelen


Een groot voordeel van RFID boven barcodes is dat de markeringen bevatten voldoende gegevens om items identificeren tegenstelling voorgedrukte barcodes op verpakkingen die eenvoudig identificeren van het type product. Daarnaast streepjescodes vereisen line-of-sight aan een lezer, terwijl de radiosignalen gebruikt in RFID-tags kunnen identificeren binnen containers of achter obstakels. Echter, dit maakt ook derden deze informatie op afstand lezen, en kunnen zij in staat te onderscheppen en te gebruiken gegevens gecodeerd in RFID tags voor eigen doeleinden.

Andere toepassingen


Naast de inventaris bijhouden, hebben RFID-tags gebruiken in creditcards en andere identificatiedocumenten gevonden. -RFID verbeterde financiële instrumenten kunnen gebruikers gewoon om hun kaart te zweven over een lezer om een ​​rekening te betalen, in plaats van het scannen van de kaart en de ondertekening van een ontvangstbewijs. Een ander gebruik van de technologie is in de tolweg systemen, waarbij gebruikers kunnen passeren tolpoorten zonder te stoppen als het systeem registreert hun RFID-tag en rekent hun rekening voor het gebruik van de snelweg. Wetenschappers maken ook gebruik van een RFID-systeem type te taggen en te volgen bedreigde dieren in het wild, waardoor ze informatie over habitats en gedrag dat van onschatbare waarde voor het onderzoek kan zijn.

Over RFID-technologie

Radiofrequentie-identificatie is een technologie die is gegroeid uit het gebruik van radio-transponders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Inrichtingen ontworpen om automatisch reageren op een bepaalde radiofrequentie gebruik in vele verschillende toepassingen omdat in de jaren, maar miniaturisering heeft geleid tot RFID klein genoeg om aan bijna alles. Vandaag, RFID is het vinden van zijn weg naar veel verschillende gebieden, maar de technologie is wat privacy voorstanders veroorzaakt aan bezorgdheid over het gebruik ervan uit te drukken.

Ontwerp


Er zijn twee belangrijke soorten RFID-tags, passief en actief. Passieve labels bestaan ​​uit een circuit met gecodeerde informatie, alsmede een antenne kunnen verzenden en ontvangen van signalen. Als de passieve tag ontvangt het juiste signaal, de zwakke stroom door de radiogolven machtigt de kring om te reageren met zijn gecodeerde gegevens. Deze tags produceren een signaal dat alleen detecteerbaar binnen een paar meter. Actieve tags daarentegen bevatten een stroombron om de respons signaal te versterken en scanners kan ze lezen veel verder weg.

Inventaris Tracking


Een gebied waar RFID-tags in wijdverbreide gebruik zijn gekomen is in het voorraadbeheer. Vergelijkbaar met barcodes, kunnen RFID-tags worden gebruikt om bij te houden en te tellen producten in magazijnen en in de winkels. RFID tags kunnen unieke identificatiemiddelen bevatten echter dus fabrikanten afzonderlijke producten in plaats van alleen één soort product kan volgen. Daarnaast is de functie radio reactie van RFID maakt het mogelijk een scanner om items uit een paar meter verderop te vragen, en zonder dozen te openen of anderszins krijgen line-of-sight om de producten in kwestie. Bij de kassa staan, kon een enkele handheld RFID-scanner de inhoud van een hele winkelmandje overeen met een enkele klik.

Andere toepassingen


RFID-tags kunnen ook identificatie en financiële transacties te vergemakkelijken. RFID-chips in paspoorten en andere identiteitsdocumenten kunnen gegevens met een quick scan te bieden, zonder dat een langdurige visuele inspectie. Gebruikers kunnen zwaaien RFID-creditcards dan sensoren om leveranciers te betalen in seconden. Sommige gemeenten gebruiken RFID-tags voor tolwegen en parkeervergunningen, zodat geautoriseerde gebruikers te omzeilen hoeft te stoppen en te betalen voor diensten of de productie van identificatie.

Twijfels over privacy


Het gemak waarmee scanners gegevens kunnen lezen van RFID-tags is verhoogd enige bezorgdheid over het gebruik ervan. Als een legitieme scanner kan ophalen van informatie uit een tag, zo kan iedereen die de juiste frequentie kent. Banken en anderen die RFID gebruiken voor gevoelige gegevens te coderen hun tags om illegaal gebruik te voorkomen, maar het feit dat elke tag bevat een unieke identificatie van derden kunnen volgen van RFID-gebruikers mogelijk te maken. Gelukkig zijn de meeste RFID tags zijn de passieve ras, waardoor het bereik van mogelijke spionage een paar meter en het moeilijk om iemand te volgen zonder het waarschuwen.

Hoe maak je een deur met behulp van een RFID-Key, FOB of Card Unlock

Hoe maak je een deur met behulp van een RFID-Key, FOB of Card Unlock

Zodra uw RFID sleutel, kaart of fob - wat u ook wilt noemen, ze zijn allemaal in wezen hetzelfde - is opgezet, het proces voor het ontgrendelen van een deur is niets in de buurt van "zeer technisch." De technologie achter de rug, is echter meer technische, en is een technologie die sommige kampioen, terwijl anderen weigeren.

Achtergrond


RFID staat voor Radio Frequency Identification, en vertrouwt op radiogolven om gegevens te verzenden en te ontvangen voor een groot aantal functies, zoals voorraadbeheer, gezondheidszorg monitoring en identiteitscontrole. Het verschilt van GPS-technologie in dat het niet een duidelijke lijn-of-sight tussen het signaal zender en ontvanger nodig is. Echter, RFID-apparaten variëren in termen van hoe dicht je nodig hebt om het signaal zender te brengen - in het algemeen wel een "tag" - naar de ontvanger, ook wel bekend als een RFID-lezer.

Binnenkomst


In het geval van RFID-sleutels, die doorgaans in de vorm van een kaart of andere kleine plastic tag die u kunt koppelen aan uw sleutelhanger, moet u de sleutel vrij dicht bij de RFID-lezer te brengen - dat wil zeggen, binnen een paar centimeter . Deze lezers zijn meestal in de buurt van het frame van de deur of te behandelen, en je gewoon moet u de kaart in de buurt van de lezer en de deur gaat open - als u een actieve, erkende RFID sleutel.

Technologie


Er zijn drie soorten RFID tags: actieve, passieve en semi-passieve RFID kaarten passieve markeringen, hetgeen betekent dat zij binnen het bereik van een RFID lezer moet komen om te worden geactiveerd. Eenmaal geactiveerd, de RFID-kaart zendt een radiosignaal naar de RFID-lezer, en als de gegevens in het signaal als een geautoriseerde code, de RFID lezer accepteert en signalen voor de deur te ontgrendelen. Als er geen gemachtigde code in het signaal van de RFID-sleutel, dan maakt het niet uit wat je doet, zal de deur niet te openen.

Kritiek


Volgens de Electronic Privacy Information Center, een aantal security experts en consumenten verwerpen RFID-technologie als een kwetsbaarheid, een manier voor hackers en dieven om persoonlijke informatie te onderscheppen en misdaden te plegen met het. Bijvoorbeeld, het tijdschrift Wired meldde op een overval simulatie waarin iemand gekloond iemand bevoegd RFID-sleutel en ingebroken in het kantoor van een rijke ondernemer. Hoewel het scenario werd opgevoerd, het doet onthullen de realiteit van hoe hackers RFID-enabled sloten kunnen infiltreren. Om deze strijd, organisaties en bedrijven die zich kan veroorloven het kiezen voor gecodeerde RFID-technologie om eventuele criminele aanvallen te verijdelen.

Definieer RFID

Radiofrequentie-identificatie (RFID) zijn kleine printplaten die informatie overbrengen met behulp van radiofrequente signalen. Een RFID-chip kan overbrengen en informatie met betrekking tot de documenten en consumptiegoederen te ontvangen.

Geschiedenis


De moderne vorm van RFID werd uitgevonden in 1973 in de Verenigde Staten. Zij werden oorspronkelijk gebruikt om informatie automobielen, veiligheid en medische informatiespoor.
Hedy Lamarr, een 1940 actrice, gepatenteerde innovatie van "frequency hopping", dat is de voorloper van RFID.

Soorten


Twee soorten RFID bestaan: actief en passief. De actieve RFID zendt signalen op hun eigen terwijl passieve RFID moet een externe bron te beginnen verzenden van data.

Paspoort Bestedingen


Verschillende landen zijn begonnen met behulp van RFID in paspoorten. De RFID draagt ​​belangrijke informatie met betrekking tot personen en vermindert de kans op valse paspoorten te worden gecreëerd.

Tracking Goederen


Veel supply chain bedrijven maken gebruik van RFID om de locatie van hun goederen te volgen in het vervoer aan de detailhandel. Zendingen kunnen ook worden gescand om te bepalen dat er geen schadelijke of illegale goederen bevinden zich in de vrachtvervoerders.

Gebruik voor mensen


Bezorgdheid geuit over RFID-gebruik bij de mens. Sommige mensen zijn van mening dat de overheid RFID zal nodig hebben om mensen te volgen, waardoor er een limiet op individuele vrijheid.

Basis RFID Types

Radio Frequency Identification (RFID) is een high-tech methode van automatische identificatie die vertrouwd is bij eigenaren van gezelschapsdieren die huisdieren voor permanente identificatie microchip. De technologie heeft vele toepassingen in de wetenschap, vee management en commercie. Een RFID-systeem bestaat uit een label; een antenne of lezer; een controller; en een database om informatie over gelabelde objecten slaan. Tags kunnen worden aangesloten op verschillende manieren en gebruikt voor het volgen en identificeren van iets van de luchthaven bagage naar wilde dieren.

Hoe het werkt


RFID antennes of lezers die draagbaar of gemonteerd op een vloer kan op transportbanden of elders ontvangen radiofrequente uitzendingen van gelabelde objecten en doorgeven van de gegevens aan een controller. In tegenstelling tot een barcodelezer, sommige RFID-lezers niet een duidelijke lijn van het zicht op een getagde object nodig. De controller bestuurt de overdracht van gegevens naar het hostsysteem, die meestal een computer. Controllers beschikbaar die kan communiceren met de meeste netwerken. Sommige RFID-lezers kunnen worden geprogrammeerd.

Passieve Tags


RFID-tags kunnen passief, semi-passief of actief zijn, naargelang de communicatie en hoe die communicatie plaatsvindt ontstaan. Passieve tags hebben geen batterij. Ze hebben een onbepaalde levensduur, maar omgevingsfactoren zoals wind, water en metaal kan het bereik waarop ze gelezen kunnen worden tot 10 meter of minder te beperken. Communicatie wordt geïnitieerd door een lezer, die radiosignalen uitzendt naar het label, waar ze koppelen met de antenne op het label om een ​​magnetisch veld te creëren. De tag verifieert het inkomende signaal en reageert op de lezer. Passieve tags worden doorgaans gebruikt bij de opbouw van toegangssystemen en voor het bijhouden van consumentenproducten door de supply chain.

Semi-passieve tags


Net als passieve tags, hoeft semi-passieve tags niet communicatie ontstaan. Ze hebben batterijen, echter. De batterij levert stroom voor de transponder circuit, waardoor informatie zoals omgevingstemperatuur worden opgeslagen op het kleine silicium microchip. Semi-passieve tags kunnen worden gecombineerd met sensoren die een middel voor het bewaken van milieufactoren zoals energieverbruik of weersomstandigheden verschaffen.

Actieve Tags


Actieve RFID-tags worden aangedreven door batterijen of oplaadbare batterijen; de levensduur van de accu bepaalt hoe lang de tag kan werken. Een actieve tag verzendt gegevens toen ondervraagd. Actieve tags zijn aanzienlijk duurder dan opleggers passieve of passieve tags, maar ze kunnen communicatie initiëren en kunnen over afstanden van 100 meter of meer delen. Actieve tags zijn bedoeld om periodiek zenden gegevens, zoals global positioning system (GPS) coördinaten, RFID readers binnen bereik.

Wat is een RFID-lezer?

RFID (Radio Frequency Identification) is een draadloze technologie die is ontworpen om de barcode te vervangen. Deze technologie heeft twee afzonderlijke delen, een "tag" en een "RFID-lezer," of, zoals in de industrie spraakgebruik een bekend "RFID ondervrager."

Toepassingen


Van inventaris bijhouden om ervoor te zorgen dat een tol wordt betaald in een snelheid pas lane, RFID is de onderliggende technologie. Zelfs de nieuwste evolutie in het paspoort van de technologie bevat een RFID-chip. Vee in Canada zijn nu gelabeld met een RFID-chip die hen volgt helemaal door het slachthuis. Moet elke vorm van gevaar voor de gezondheid opdagen, deze chip maakt het mogelijk de gezondheid afdeling te identificeren waar het dier vandaan kwam.

Technologie


Er zijn twee soorten RFID-technologie: passief en actief. In een passieve RFID-systeem, hoeft de labels niet op een stroombron te gebruiken en in plaats daarvan gebruik maken van het uitgezonden signaal van de RFID-lezer om de identificatiegegevens gehouden in de tag weerspiegelen. Actieve tags te hebben hun eigen stroombron en zullen hun gegevens te verzenden wanneer de RFID-lezer vraagt.
De typische RFID lezer zowel een zender en een ontvanger. Daarnaast zijn er verschillende andere componenten, die elk een eigen doel. Bijvoorbeeld, in een magazijn of retailapplicatie, is het noodzakelijk dat elk label slechts eenmaal worden gelezen in het systeem. Anders wordt een inventarisatie systeem zou kunstmatig opgeblazen gegevens te verzamelen. Omgekeerd, als twee (of meer) RFID-tags zouden hun gegevens op hetzelfde moment uit te zenden, de inventarisatie lager zou verschijnen als slechts één van de markeringen informatie zou worden verzameld. RFID-lezers hebben een ingebouwde intelligentie in die elimineert deze problemen te voorkomen.

Spectrum


RFID maakt gebruik van een zeer laag vermogen signaal opgesloten in vijf plakken van het spectrum. De banden zijn: 9-135 kHz; 13.56 MHz; 400-1200 MHz; 2.45 GHz; en 5,8 GHz.

Geschiedenis


De eerste is rechtstreeks toepasselijk octrooi voor een RFID-achtige technologie werd uitgegeven aan Mario Cardullo in 1973. Het eerste patent met behulp van de RFID-aanduiding werd in 1983 uitgegeven aan Charles Watson.
Gillette, nu Procter en Gamble, bestelde 500 miljoen RFID-tags in 2003, het brengen van deze technologie in de mainstream.

De Toekomst


Adviesbureau Ernst & Young voorspeld dat tegen 2010 zullen er bijna 10.000 telemetrische apparaten (apparaten die gegevens verzenden of ontvangen) voor elke persoon op aarde (zie bronnen).
RFID-technologie wordt ook gebruikt voor automobielen alsmede treinwagons en containers volgen.

Privacy en veiligheid


Er is een groeiende bezorgdheid dat de RFID-technologie is het creëren van potentieel katastrofisch gevolgen, zowel op het gebied van privacy en veiligheid.
Als een privacy kwestie, wordt RFID informatie verzameld, samen met de tol bij het gebruik van een snelheid pas in uw auto. Deze scan geeft een overzicht van wanneer een auto heeft afgelegd op een tolweg en voor hoe lang. Informatie van een product wordt verzameld wanneer veel aankopen worden gedaan, en in gevallen waarin creditcards worden gebruikt voor de betaling, het binden van de persoonsgegevens van de koper informatie aan de productinformatie. Er zij opgemerkt dat indien het RFID-label wordt verwijderd uit het product, is het ook mogelijk om de RFID informatie van dat product (die nu is gebonden aan de eigenaar) waar een RFID lezer zich eventueel het verschaffen van een continue registratie van halen elke locatie en het tijdstip van de individuele was binnen het bereik van de lezer.
Met de nieuwste paspoort technologie in dienst RFID, evenals vele creditcards en rijbewijzen, de mogelijkheid dat de persoonlijke informatie kan worden gelezen (op afstand) en gebruikt om identiteitsdiefstal te plegen is zeer reëel.