lampje van engine mustang blijft branden

Hoe kan ik: 1999 Ford Mustang Check Engine lampje blijft branden

Hoe kan ik: 1999 Ford Mustang Check Engine lampje blijft branden

De Ford Mustang werd eind 1964 geïntroduceerd als een 1964-1/2-model. De 1999 Ford Mustang was beschikbaar in drie trims; base, GT en Cobra. De "Check Engine" licht op de Mustang 1999 brandt als de onboard diagnose computer of OBD-II-computer detecteert een fout in het voertuig. Verschillende sensoren over het voertuig gegevens naar de OBD-II computer. Het controleren van de OBD-II of "Check Engine" light is enigszins eenvoudig, maar de reparaties aan het probleem op te lossen kan niet zo eenvoudig te zijn.

Instructies


•  Open deur van de Mustang van de bestuurder. Zoek de OBD-II-plug-poort onder het dashboard aan de bestuurderszijde. De plug-poort ziet er identiek in vorm aan de stekker adapter op uw OBD-II-scanner. Plaats de scanner in de plug-poort, dan zitten in de stoel van de Mustang van de bestuurder. Draai de contactsleutel naar de "II" accessoires positie zonder het starten van de auto. Druk op de knop op de scanner om het op te starten, indien nodig.

•  Selecteer "binnenlandse" en "OBD-II" codes van de hoofdmenu's op de scanner. Kies een voertuig met behulp van de "Up" en "Down" pijltjestoetsen, gevolgd door de "Read" of "OK" om uw antwoorden te accepteren. Selecteer "Lees foutcodes" in het menu, als dat nodig is. Laat de OBD-II-scanner om te communiceren met uw voertuig.

•  Voer de reparaties aan uw Mustang naar de bron van het "Check Engine" light, gebaseerd op de informatie die door de scanner informatie te elimineren. Sommige scanners bieden een grote definitie en mogelijke oplossingen voor het probleem worden geëlimineerd, afhankelijk van de kwaliteit van de scanner. Onderzoek van de P-nummer online voor mogelijke reparaties die u zelf kunt maken. Neem het voertuig naar een lokale winkel als je twijfelen aan je vermogen om een ​​van de reparaties nodig uit te voeren.

•  Scan de OBD-II-computer zodra alle van de reparaties zijn gemaakt. Druk op de "Erase" knop om de foutcodes van de boordcomputer van de auto te verwijderen. Start en rijd de Mustang als je normaal zou doen. Als het "Check Engine" lampje gaat branden onmiddellijk of binnen een paar mijl van het rijden, de oorspronkelijke bron van de problemen code kan niet goed zijn hersteld. Doorgaan reparaties en scannen totdat de "Check Engine" light niet meer verlicht.

Hints


  • Er is een terugroepactie voor de 1999 Ford Mustang, vanaf 2011, die mogelijk zou kunnen genereren een foutcode. De snelheidscontrole kabel of cruise control kabel is bekend om te binden of stok. Heb je recall verrichte diensten bij uw lokale Ford dealer om de integriteit van uw voertuig te behouden.
  • Wissen van een OBD-II diagnose foutcode nooit zonder het maken van de juiste reparaties aan de Mustang. Volledig verlies van de motor of het voertuig tot gevolg kan hebben.

Redenen waarom een ​​SES-lampje blijft branden

Redenen waarom een ​​SES-lampje blijft branden

Een SES, of Dienst Engine Soon licht, dat blijft is een vervelend probleem. Wat nog belangrijker is, kan een verlicht SES licht een probleem dat aandacht dient te voorkomen dat schade aan de vehicleâ € ™ s motor, emissies besturingssysteem of andere componenten aan te geven. Om te begrijpen waarom de SES blijft branden, moet een voertuig eigenaars begrijpen hoe de SES-licht werkt en hoe het probleem op de juiste diagnose.

SES Functie


De SES-licht, ook wel aangeduid als de check engine licht, duidt op een probleem in het motormanagement systeem. De SES-lampje gaat branden als er een probleem optreedt. Op sommige voertuigen, het licht gaat uit nadat het probleem eindigt, en op anderen het licht blijft branden totdat een reparateur reset het diagnostisch systeem. Het systeem slaat een foutcode die aangeeft wat de oorzaak van het probleem. Hoewel het systeem andere doeleinden, het primaire doel van de SES licht problemen dat een toename van uitlaatgassen tot gevolg kan hebben.

Veel voorkomende oorzaken


Eenvoudige problemen, zoals een losse tankdop kan een SES veroorzaken om op te komen. Echter, in de meeste gevallen het probleem betreft het diagnosesysteem wijst hoge niveaus van verontreinigende stoffen in de uitlaatgassen. Het systeem kan dit aangeven door een toename van de hoeveelheid verontreinigende stoffen in het uitlaatgas of door storing of beschadigde uitlaat sensoren. Wanneer een SES-lampje gaat branden, moet de eigenaar of een reparatie technicus inspecteren en testen van de emissie-sensoren (zuurstofsensor, EGR-klep). Onjuiste verbranding is de meest voorkomende oorzaak van verhoogde verontreinigingen. Vervuild of versleten bougies, verstopte luchtinlaten, onjuiste afstelling van de motor en mislukte motor sensoren zijn enkele van de oorzaken van onjuiste verbranding.

Code Lezers


Diagnostische code lezers stekker in een toegangspoort naar diagnosesysteem de vehicleâ € ™ s en geven de oorzaak van de verlichte SES licht. Auto-onderdelen winkels verkopen code simpele code lezers die kunnen helpen een eigenaar van het voertuig vast te stellen waarom het lampje brandt. Echter, veel van deze zelfde onderdelenwinkels ook een grondigere diagnostische test voor klanten zonder kosten. Afhankelijk van de bron van het probleem, kan het gedeelte winkelpersoneel informatie aan de voertuigeigenaar hoe de vereiste reparatie voltooien. Garages kunnen ook deze tests uit te voeren.

Het repareren van het probleem


Zelfs als het probleem is gering, moeten de eigenaars van voertuigen van de benodigde reparatie voltooid hebben. Door niet de probleem op te lossen, zal de eigenaar van het voertuig niet weten of een ernstiger probleem optreedt als het licht is al op. Negeren weinig problemen oplossen kunnen veroorzaken bestuurder een voertuig te besturen met meer ernstige problemen kan leiden tot aanzienlijke en kostbare schade aan het voertuig. In sommige staten, de inspectie stations lees de vehicleâ € ™ s-codes en kan het voertuig niet voor het hebben van een aangestoken SES licht.

Het verwijderen van Ford Mustang Koplampen

De eerste Ford Mustang werd gebouwd in 1964 als een betaalbare auto die vier mensen konden vervoeren. De Mustang blijft evolueren, met een nieuw model elk jaar, als Ford streeft ernaar om de auto betrouwbaarder en klantvriendelijke maken. Het verwijderen van de koplampen in de Ford Mustang is een eenvoudig doe-het-zelf-project dat minder dan een half uur moet nemen. Ford heeft dit proces zo eenvoudig en duidelijk mogelijk in de vele jaren van ontwikkeling van de Mustang.

Instructies


•  Schakel de koplampen van uw Mustang. Als je hebt gereden, zodat de auto afkoelen. Til de motorkap en prop hem open.

•  Druk de houder clip en trek naar achteren om de elektrische connector voor de verlichting los te koppelen. Ook al is de motor uit is, wil je niet aan een elektrische stroom lopen naar de koplampen hebben.

•  Draai de kunststof behuizing van de gloeilamp is verbonden door naar links te draaien en het recht naar buiten te trekken. Raak de lamp niet met blote vingers. Stel de gloeilamp en de behuizing opzij op een veilige plaats terwijl u aan de koplamp.

•  Trek de twee tabbladen recht omhoog en til de koplamp uit. Zorg ervoor om de koplamp te houden wanneer u de twee tabbladen te trekken. Het is niet vergrendeld zonder de tabbladen en kan gemakkelijk uit te vallen. Herhaal dit proces met de andere koplamp.

Hints


  • Gebruik de koplampen niet aan met uw blote vingers bij het verwijderen van hen. Ze zijn halogeenlampen en kunnen breken of defect als olie op hen. Als je dat doet aanraken, maak ze schoon met alcohol.

Hoe te verwijderen krassen van een Mustang voorruit

Kleine ondiepe krassen en putjes zijn bijna onvermijdelijk met elke voorruit, met inbegrip van uw Mustang voorruit. Krassen kunnen optreden tijdens het normale verloop van het rijden, veroorzaakt door geblazen zand of ander vuil. Vaak een droge of defecte ruitenwisser is de boosdoener. Ongeacht de oorzaak u wilt dat de verdwenen krassen. Krassen is niet alleen een cosmetisch ergernis, maar onder bepaalde lichtomstandigheden krassen zelfs een potentieel gevaar kan worden. Terwijl het polijsten uit ondiepe krassen is niet zo moeilijk, je moet van plan om een ​​eerlijke hoeveelheid tijd aan gewerkt. Hoewel het mogelijk is om buff uit kleine en ondiepe krassen met de hand, is dit artikel gaat ervan uit dat u eigenaar (of gehuurd) een buffer of dat je een polijsten pad om uw elektrische boormachine hebben gehecht.

Instructies


1
Was raam met een mengsel van 1 deel ammoniak tot 4 delen warm water. Spoel en droog met een katoenen doek.

2
Meng net genoeg water met rouge van uw juwelier (verkrijgbaar bij de meeste glas winkels) tot een pasta net iets dikker dan pannenkoekenbeslag.

3
Verdeel de pasta op en rond de kras.

4
Zet uw orbitale buffer of boren om lage snelheid en buff het gebied van de kras. Als u gebruik maakt van een boor moet u het pad in beweging te houden. Gebruik matige druk. Stop net voor de pasta volledig droog is.

5
Veeg het gebied met een vochtige doek en laat ze drogen.

6
Inspecteer het glas. Als de kras blijft en herhaal het proces. Afhankelijk van de diepte van de kras het proces kan meerdere malen worden herhaald totdat de kras is verdwenen.

7
Licht buff je hele voorruit met 0000-grade (4 nullen) niet-schurende staalwol. Wrijf de hele voorruit lichtjes met de staalwol, hetzij met behulp van een draaiende beweging of een combinatie van rechte en cirkelvormige bewegingen. Was uw voorruit met een mengsel van 4 delen water op 1 deel ammoniak en spoelen.

Hints


  • Als de kras is diep genoeg om te voelen met uw duimnagel dan is het waarschijnlijk te diep om effectief buff uit. Polijsten een diepe kras laat een holle plek in de voorruit dat je zicht nog slechter dan het origineel kras kan verstoren.

Differentiële Specs van een Mustang

Differentiële Specs van een Mustang

De 2003 Ford Mustang SVT Cobra heeft een Eaton supercharger evenals een Eaton-sperdifferentieel. Sportwagens met handgeschakelde transmissies lijst van de overbrengingsverhoudingen van de specs van het differentieel te beschrijven.

Differentiële informatie


Het verschil van een auto bepaalt hoe distribueert koppel elk deel van het voertuig. Het sperdifferentieel voorkomt dat een auto van trekkracht verliest door het blokkeren van de achterwielen wanneer een verlies van tractie optreedt. Deze functie wordt over het algemeen ontworpen voor 4x4 off-road voertuigen.

Eaton Limited Slip Differential


De Eaton verschil wordt gemaakt van koolstofvezel die hoge temperaturen van de verschillende onderdelen van de Mustang SVT Cobra geïnstalleerd kan weerstaan. Anti-slijtage coating voorkomt dat de koolstofvezel van het dragen van beneden als het differentieel vaak wordt gebruikt. De Eaton differentieel is voorzien van een buisvormige cross-brace om de montage het differentieel te stabiliseren bij het accelereren.

2003 Ford Mustang SVT Cobra Gear Ratio


De eerste versnelling van de Mustang heeft een verhouding van 2,66-tegen-1. De tweede versnelling heeft een verhouding van 1.78 tot 1; de derde een verhouding van 1,3 tot 1; de vierde heeft een 1-op-1-ratio. De vijfde versnelling een verhouding van 0,8 tot 1 en zesde versnelling een verhouding van 0.63 tot 1. De laatste schijf of achteras heeft een tandwiel verhouding van 3.55-tot-1.

Hoe te Take Out de Dash Air Vents bij het schoonmaken van een Mustang

Hoe te Take Out de Dash Air Vents bij het schoonmaken van een Mustang

De Ford Mustang is een klassieke Amerikaanse sport-auto die is geproduceerd elk model jaar sinds 1964, waardoor het een van de langstlopende modellen in de auto-industrie. 2005 bracht een grote verandering aan de Ford Mustang, gaat terug naar zijn roots voor een retro-stijl. Het retro design van vandaag voortduurt en heeft andere auto fabrikanten beïnvloed. Mustang eigenaren zijn trots op hun voertuigen, en reinig ze vaak. Verwijder het dashboard ventilatieopeningen van uw Mustang om u te helpen uw interieur te reinigen.

Instructies


•  Parkeer uw Mustang in een goed verlichte plaats en zet de motor af. Probeer nooit om uw ventilatieopeningen te verwijderen tijdens het rijden of zitten in het verkeer.

•  Druk op de inspringing op de vent te openen de ontluchter volledig. Bereik uw vingers naar binnen. Pak het interieur van de ontluchting en pull. De vent clip zal vrijgeven en de ontluchter vrijelijk te trekken van het dashboard.

•  Herhaal de procedure voor elke ontluchter die u wilt verwijderen. Houd de ventilatieopeningen op een veilige plaats, terwijl u het schoonmaken van uw Mustang. Steek ze terug in het dashboard te installeren; de positie niet toe, omdat de openingen kan vrij draaien eenmaal geïnstalleerd.

Hints


  • Gebruik geen chemische middelen om schoon te maken in uw ontluchter holte. Het residu kan in het voertuig komen wanneer de airconditioner in gebruik is. Reinig de binnenkant van de ventilatieopeningen met een doek.

Wat zijn de voordelen van het bezitten van een Mustang?

Wat zijn de voordelen van het bezitten van een Mustang?

Als je zijn overweegt de aankoop van een Ford Mustang, het nemen van een paar minuten om te leren over de steile geschiedenis van de Mustang en de mensen achter het ontwerp kan u helpen uw beslissing. Leren een beetje over restwaarde zal geen kwaad.

Een lange geschiedenis


Je maakt deel uit van een groot Mustang Familie zijn. Op 17 april 1964 Ford liet de Mustang met de verwachting dat hun nieuwe auto betaalbaar voor alle Amerikanen zou zijn. Ford verkocht Mustangs 22.000 op de eerste dag van de verkoop en na het eerste jaar, verkochten ze 418.812 eenheden, waardoor het de meest succesvolle lancering in Ford geschiedenis. De Ford Mustang is elk jaar sinds haar oprichting een best verkopende auto.

Hoogste Aftermarket Waarde


Onlangs heeft de 2011 Ford Mustang Daytona 500 pace car oogstte de hoogste prijs: $ 330.000. Mustangs, zowel klassieke en speciale modellen, meestal brengen bovengemiddelde geld op veilingen zoals Barrett-Jackson. Dit is ook het geval bij voorraad Mustangs die zijn behandeld met liefde en zorg.

Aftermarket Opties


Mustang liefhebbers van vandaag zijn niet anders dan die van weleer. Het kopen van een Mustang betekent dat je waarschijnlijk willen "hotrod" het. Nou, zult u in geluk met je Mustang.

Een van de vele voordelen van het bezitten van een Mustang is dat je toegang hebt tot topprestaties te delen zult hebben om de stijl en pk's van uw auto te verhogen. U kunt delen zelfs direct kopen van Ford race divisie. Dit zijn dezelfde onderdelen die Ford gebruikt voor hun race auto's.

Carroll Shelby


Als u eigenaar van een Ford Mustang, u eigenaar van een deel van Carroll Shelby geschiedenis, als Shelby was de ontwerper dat de Mustang-concept gemaakt. Carroll Shelby is betrokken geweest bij de Mustang wereld sinds die tijd.

Een van de voordelen van het bezit van een Mustang is dat u uw Mustang om Carroll Shelby kan sturen (tegen betaling) en kan hij zijn persoonlijke details die je Mustang een high performance machine die zal hoofden draaien zal toevoegen.

Hoe krijg ik een certificaat van een Mustang Cobra?

Hoe krijg ik een certificaat van een Mustang Cobra?

Je bent trots op je Mustang Cobra; de wereld laten zien hoe trots met een Certificaat van Echtheid van Ford. In augustus 2010 maakte Ford het proces van het verkrijgen van het certificaat makkelijker door u in staat om het te bestellen bij haar website. Voorafgaand aan deze moest je alle informatie weken verzenden via de mail en wachten op uw certificaat. Het Certificaat van Echtheid geleverd met een "Thank You" brief u te verwelkomen in de Ford-familie.

Instructies


•  Ga naar de Ford SVT of SVO Certificaat pagina op de Ford Show Parts website. Beide's staan ​​in de middelen.

•  Selecteer het model / jaar van uw Mustang Cobra en typ in je VIN nummer. Selecteer het aantal certificaten dat u wilt en klik op "Bestellen". De kosten bedragen $ 40 vanaf 2010.

•  Bekijk uw winkelmandje en klik op "Ga naar de kassa." Klik op de link "Klik hier om de Check Out proces voort te zetten." Typ al uw informatie in de juiste velden met informatie die overeenkomt met uw credit / debit card. Klik op "Doorgaan afrekenen" aan de onderkant van het scherm.

•  Typ in uw credit / debit card gegevens in en selecteer uw verzendmethode. Klik op "Verwerk mijn bestelling" aan de onderkant van het scherm een ​​keer en wacht op uw bevestiging te laden. Klik niet op "Verwerk mijn bestelling" meerdere keren of uw credit / debit card kan meerdere keren worden opgeladen.

Hoe te verwijderen Window Tint Van de Achter Glas van een Mustang

De getint glas op de achterkant glas van uw Mustang is in het glas en lijmen op het gebruik van een lagere kleefkracht. De tint houdt UV-stralen van de zon van het opwarmen van de binnenkant van uw auto en de stralen van het bleken van uw interieur. Als je hebt besloten om het venster tint van de achterruit te verwijderen zodat u de nieuwe tint kunt toepassen of gewoon laten het raam vrij van tint, kunt u dit doen een relatief korte tijd.

Instructies


•  Zoek de rand van het verven film in de linkerbovenhoek van het venster. Het venster heeft een fabriek geïnstalleerde achterste rand om de afdichting tussen het raam en het plaatwerk van de Mustang te maskeren. Het verven film zal in dit zwarte gebied te gaan, dan stoppen.

•  Plaats het scheermesje tegen de achterste glas in een hoek van 45 graden naast de rand van de verven film.

•  Druk het scheermes tegen het glas en schil de hoek van de verven film uit de achterruit door het afschrapen van het scheermes tussen het glas en film.

•  Trek op de verhoogde hoek van de verven film tot het volledig loslaat de achterruit.

Wat was de eerste productie Jaar van de Mustang?

Ford moest een goedkope, sportieve auto om tegemoet te komen aan babyboomers die kwamen van het rijden leeftijd in de jaren 1960. De Mustang werd voor dit doel ontwikkeld en verkocht duizenden exemplaren. De introductie van de Mustang gebeurde halverwege het jaar en niet samenvallen met de introductie van andere auto's van Ford.

1964½


Het eerste model jaar voor de Ford Mustang was 1965, maar de productie begon in het begin van 1964. Nieuw 1965 Mustangs verscheen in Ford showrooms starten 17 april 1964. Deze Mustangs Eerst werden titel als 1965-modellen, maar veel liefhebbers hebben deze vroege auto's 1964½ modellen nagesynchroniseerde vanwege de vele verschillen tussen deze vroege modellen en de Mustangs later 1965 geïntroduceerd met de rest van de 1965 Ford lijn.

1965


Het 1965-model van Ford auto's werden in oktober 1965 geïntroduceerd Hoewel de Mustang beschikbaar waren voor het publiek enkele maanden voorafgaand aan deze, het omvatte vele verbeteringen die verscheen op de andere 1965 Ford auto's, zoals grotere zes en acht cilinder motoren en een dynamo laad systeem in plaats van een generator. Enkele duizenden van deze latere Mustangs 1965 werden ook geproduceerd in de laatste maanden van 1964.

Hoe te verwijderen Spoiler Van een Mustang GT

De Mustang GT is bijna altijd uitgerust met een achterspoiler, tenzij het een cabriolet model. Andere Mustang modellen kan wel of niet worden uitgerust met een achterspoiler. Veel eigenaren verwijder de spoiler uit hun Mustang om het uiterlijk van het voertuig te stroomlijnen. Wilt u de spoiler van uw Mustang GT te verwijderen, kunt u dat doen in minder dan 20 minuten, met gemeenschappelijke instrumenten die je waarschijnlijk al in uw garage.

Instructies


•  Open het kofferdeksel om een ​​gemakkelijke toegang tot de spoiler laten. Dit kan gedaan worden met behulp van uw Mustang's sleutel, of met behulp van de afstandsbediening trunk release die is gelegen in het voertuig.

•  Verwijder de interieurbekleding stukken of plastic pluggen aan de binnenkant van het kofferdeksel. Dit zal u toelaten om toegang te krijgen tot de bouten waarmee de spoiler vast te houden aan het kofferdeksel.

•  Zoek de bouten die je spoiler houden op het kofferdeksel. Fabriek Mustang GT spoilers worden meestal op het bezit van vier bouten. Als uw auto is uitgerust met een aftermarket spoiler, kan de bout setup anders zijn.

•  Verwijder de bouten uit de spoiler met een gegeven stopcontact. Het is nuttig om de bouten aan de linker- en rechterkant eerst te verwijderen, en het centrum bouten laatste. Dit stelt u in staat om vast te houden aan de spoiler als je de bouten losdraaien, en voorkomen dat schade aan uw Mustang's verf of achterruit.

•  Verwijder de spoiler van de bovenkant van uw Mustang's kofferdeksel. U kunt wensen om een ​​vriend hulp heb je met dit, om de spoiler te houden van uitglijden en beschadiging van uw verf.

Hints


  • Nadat u de spoiler te verwijderen, zal je ofwel moeten naar een andere spoiler te installeren, of gebruik bonding verbinding in de gaten in het kofferdeksel te vullen. Als u deze gaten blootgesteld vertrekken, kan water en vuil lekken in uw voertuig, en veroorzaken het kofferdeksel te roesten.

Goedkope manieren om de Horsepower van een Mustang V6 Verhoog

De Ford Mustang is een enorm populaire auto geweest voor mensen op zoek naar een duidelijk Amerikaanse muscle car ervaring. Het is ook een model dat vaak wordt aangepast, omdat het duurt zo goed extra prestaties. En dat geldt niet alleen voor de V8-powered Mustang GT, maar het geldt ook voor de minder krachtige V6 Mustang, die wordt aangedreven door een 4,0-liter motor. Deze motor kost om tuning net zo goed als zijn V8 neef.

Uitlaat


Om meer macht te ontketenen van de motor van uw Mustang V6 is, vervang dan de beperkende voorraad uitlaatsysteem met een vrij stromende één. U kunt beginnen met een goede kwaliteit Flowmaster uitlaat. Een fatsoenlijke cat-back uitlaat, waarvan de uitlaat achter de katalysator om de uitstoot naleving behouden vervangt, zal nog meer macht te ontketenen. Een andere optie is het installeren van een buisvormige header in de plaats van de beperkende voorraad spruitstuk.

Cold Air Intake


De meer verse, koude lucht je Mustang V6 krijgt, hoe krachtiger het zal zijn. U kunt een koude luchtinlaat dat de beperkende voorraad airbox, luchtmassameter en voorraad filter vervangt installeren. Verwachten overal van 8 tot 15 horspower en een beter klinkende grommen van de motor. Voor een beetje meer geld kun je een hoge kwaliteit K & N filter te installeren.

Geherprogrammeerd ECU


Als het komt uit de fabriek, heeft een Mustang conservatief afgesteld brandstof en ontsteking curves. Al is het een van de duurdere aanpassingen, kan een re-tuned ECU resulteren in een dramatische verbetering van de prestaties.

Underdrive Katrol


Een andere goedkope en eenvoudige manier om vrij te meer vermogen uit de motor is aan de grote fabriek katrollen vervanging voor componenten zoals de ventilator en stuurbekrachtiging met een kleinere underdrive katrol van een bedrijf als Steeda. De schijven van kleinere vermindering van bijkomende wrijving op de motor en kan uw motor een winst van maximaal 10 pk te geven. Als een toegevoegde bonus, kleinere katrollen verbeteren ook uw brandstofverbruik.

Hoe de Horsepower van een Mustang wijzigen

Hoe de Horsepower van een Mustang wijzigen

De Mustang is een spier auto die al heeft veel vermogen en koppel te maken voor ongelooflijke topsnelheden. Door aanpassing van de voorraad onderdelen, maar u kunt bereiken een nog groter aantal pk, waardoor de auto nog sneller. Er zijn een hoop onderdelen die zullen beweren dat je Mustang sneller te maken, maar er zijn slechts een paar beproefde methoden om werkelijke pk toeneemt zien.

Instructies


•  Installeer een koude lucht inlaatsysteem. Een luchtinlaat systeem maakt het mogelijk uw auto te nemen in de lucht van 360 graden in plaats van de 180 graden die dat bestand filter mogelijk maakt. Hoe meer lucht je auto neemt in, hoe hoger de prestatie zal bereiken. Een koude luchtinlaat systeem zal ook merkbaar toenemen de geluiden van uw motor.

•  Schakel uit de voorraad uitlaatsysteem voor een aftermarket één. Een goed uitlaatsysteem zal helpen lager uw motortemperatuur, verhogen pk en ook geven uw motor een meer agressieve geluid.

•  Installeer een aftermarket computer chip in je Mustang. De computer bepaalt hoe de motor functies, en het schakelen het uit kunnen de prestaties van uw Mustang verhogen. Wees gewaarschuwd dat sommige computerchips zijn gewoon gimmicks, dus zorg ervoor dat u kiest er een die gerenommeerde is.

•  Verlaag het gewicht van het voertuig. Een lichter voertuig kunnen veel gemakkelijker bewegen dan die verzwaard. Het verminderen van het gewicht kan worden bereikt door over te schakelen op voorraad onderdelen voor lichtere varianten.

•  Installeer een turbo of supercharger. Als je echt wilt om topprestaties te zien, een turbo of supercharger is bijna verplicht. Deze wijziging zal de meeste pk's en prestaties toe te voegen aan uw voertuig, maar het gebeurt ook de duurste te zijn. Bovendien kan je een professionele installatie van een van deze systemen voor u hebben.

Hints


  • Bij het maken van aanpassingen aan uw auto, neem de juiste voorzorgsmaatregelen door het dragen van veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril.
  • Koppel de accu bij het maken van belangrijke wijzigingen aan de motor om schokken te voorkomen.

Gids voor het opknappen van een Mustang

Gids voor het opknappen van een Mustang

Mustangen zijn iets van een leeg doek voor aangepaste ontwerpers en restaurateurs gelijk. Van Concours-ready restauraties te sporen inklemming krachtpatsers, er lijkt geen einde in manieren \ een persoon kon zijn prijs pony te bouwen. Echter, een paar basisprincipes van toepassing op alle Mustangs, zowel klassiek en modern, en deze hebben allemaal te maken met het compenseren van enkele inherente fouten deze klassieke auto's.

Roest


In de auto-industrie, één principe is universeel: Er is geen enkel punt in de vaststelling van alles op elke auto als het punt om zich roesten aan stukken. Eerste en tweede generatie Mustangs hebben verschillende gebieden berucht voor roest. Dit zijn de voorste voet-putten (ook caled \ "torque boxes \"), het achterframe-rails door de bladveer zitstokken, het voorste frame-rails en de motor zadel, en de rocker en instaplijsten.

Nieuwer Fox-Body Mustangs neiging om uit te roesten in de voet-putten, onderste deurpanelen, en achter instaplijsten. Belangrijker, ze hebben ook de neiging om te roesten rond de strut torens, die een ernstige veiligheids- en structureel probleem creëert. Het maakt niet uit welk jaar je 'Stang, is het van groot belang dat u volledig te verwijderen verroeste onderdelen en vervang ze door patchpanelen van een betrouwbare fabrikant als Year One.

Chassis


Mustangen zijn altijd gericht geweest in de richting van goed afgeronde prestaties, en de aftermarket steunt deze oorspronkelijke missie met nieuwe en verbeterde chassis componenten. Edelbrock, KYB en Koni maken allemaal verstelbaar, coil-over shock en het voorjaar pakketten voor elke generatie van de Mustang. Om gebruik te maken van uw nieuwe vering pakket, overweeg dan vervanging van het versleten rubber bussen (met name die in de lagere controle armen) met polyurethaan vervangingen zoals die worden aangeboden door Energy Suspension.

Alle generaties maar de huidige is bekend dat een enigszins zwakke chassis vergeleken met moderne auto's, dus overwegen een chassis bracing stevigheid. Origineel en Fox-Body Mustangs het beste doen met een volledige X-Brace, en meer recente SN-95 chassis zijn beter af met longitudinale bretels. Natuurlijk, een soort van extra stroom gaat om oudere chassis draaien, dus schrap verplicht moet zijn als je van plan bent om macht te vergroten.

Aandrijflijn


Eigenaren van de Mustangs meest voorkomende small-block moet krat (dwz vooraf gebouwde) motor en transmissie vervangingen over te slaan, en de wederopbouw van hun eigen rijden treinen met aangepaste delen. Eigenaar van zeldzame, big-block of small-block auto's moet serieus overwegen een krat motor en transmissie, zoals die beschikbaar zijn vanaf SVT, Roush, of Edelbrock. Alhough dit lijkt misschien een beetje contra-intuïtief, in gedachten houden dat het opblazen van een tuin verscheidenheid 302 tijdens het racen is geen big deal, maar je gaat te worden verstoord wanneer gooit de oorspronkelijke 429 uw auto een staaf. En voor zover V6s gaan, het maakt eigenlijk niet uit omdat de meeste mensen hen zal vervangen met V8-motoren.

Houd dat zeldzame motor in een vettige, hermetisch gesloten zak in de achterkant van je garage, en rijdt je volledig warrantied krat-motor Mustang zoals het bedoeld is om te worden gedreven. Het kan een duurdere aanpak zijn, maar je zult een stuk minder tijd te besteden freaking uit over elk klein ping in de motor.

Hoe af te nemen van een Mustang's Dash

Hoe af te nemen van een Mustang's Dash

Na een tijdje zal het uiterlijk van uw Mustang dashboard beginnen te verslechteren. Daarom is het handig om te weten hoe het dashboard te verwijderen, zodat u deze kunt vervangen. De bekleding van het dashboard is gevoelig voor beschadiging door de zon. Het dashboard zelf kan kraken en chemische stoffen vrijkomen in de lucht. De scheuren kunnen verzamelen puin, en kon geel of bruin geworden en verscheuren. Dit zal de stijlvolle look van de Mustang die generaties overstijgt verslechteren.

Instructies


•  Til de motorkap en prop hem open. Koppel de negatieve kabel van de accu.

•  Verwijder de schroeven in de buurt van de temperatuur bedieningspaneel op het dashboard. Trek de controles.

•  Trek aan de asbak om deze uit de houder te verwijderen. Leg het opzij. Verwijder de schroeven waarmee de asbak beugels. Trek de beugels van het dashboard.

•  Te bereiken in de asbak gat en ontkoppel alle kabels die aansluiten op de snelheidsmeter en de verschillende displays op het paneel.

•  Verwijder het dashboard door het losmaken van de schroeven in de buurt van het instrumentenpaneel. Trek de cluster uit.

•  Open het handschoenenkastje. Maak de schroeven waarmee het handschoenenkastje te beveiligen en trek hem uit.

•  Koppel alle kabels die leiden tot het dashboard door tot in het handschoenenkastje gat en ze trekken. Kabels kunnen worden bevestigd aan de rechterkant decoratieve dashboard bekleding, vooral bij oudere modellen.

•  Verwijder de 3/8-inch plaatmoer vanuit de handschoenkast gat. Het is verbonden met een stud in de buurt van het dashboard pad's benedenhoek. Verwijder de tweede tap in de temperatuurregeling gat.

•  Trek het dashboard pad om deze uit uw Mustang verwijderen. Het dashboard zal weg te trekken zodra alle houders zijn verwijderd.

Hints


  • Retainer en kabel locaties variëren tussen Mustangs.

De geschiedenis van Ford Mustang

De Ford Mustang is een van de meest populaire en herkenbare voertuigen ooit door een Amerikaanse autofabrikant. Voor het eerst geïntroduceerd in 1964, de Mustang was een relatief goedkope auto die manier konden klanten hun eigen versies te maken met wat leek een eindeloos aantal opties. De Mustang is gegaan door vele veranderingen ten opzichte van zijn lange geschiedenis en zal ongetwijfeld blijven doen in de toekomst.

1964-1973


Ford Mustang werd voor het eerst geïntroduceerd op 16 april 1964, en is speciaal ontworpen om een ​​beroep op de 15-29 jarigen. Omdat de Mustang in het midden van het model jaar werd geïntroduceerd, wat Mustang puristen verwijzen naar het inleidende model als 1964 1/2, terwijl anderen naar deze auto 1965 model. In 1965 werd de Mustang aangeboden als cabriolet of een fastback. Ford introduceerde de big block motor om de Mustang lijn in 1967 om te gaan met een nieuw ontworpen lichaam. Met uitzondering van een aantal veiligheidsvoorzieningen en kleine esthetische wijzigingen, de 1968 Mustang was vrijwel identiek aan de 1967. Het lichaam ontwerp veranderd opnieuw in 1969, en de naam fastback werd veranderd in de Sportsroof model. Het ontwerp groeide fysiek groter, tot 1974, toen de omvang aanzienlijk is verminderd.

1974-1978


Door de toegenomen nadruk op de prestaties van de Amerikaanse autofabrikanten, evenals het verhogen van de brandstofprijzen en de strengere emissienormen opgelegd door de federale overheid, de Mustang verschoven van prestaties in 1974. Weg waren de krachtige big block motoren, die werden vervangen met matig aangedreven kleine blokken ontworpen meer voor een lager brandstofverbruik dan de prestaties. In 1978, werd geen motor aangeboden in de Mustang lijn die dicht bij het afstemmen van de prestaties van de 289 cubic inch motor eerst aangeboden in 1964. De omvang van de auto werd ook drastisch verminderd kwam, en de Mustangs uit deze periode werden Mustang genoemd IIs.

1979-1993


In 1979, Ford liet de Mustang II label in het voordeel van de originele "Mustang" naam. De Mustang geworden zowel langer en breder dan de 1974-1978 modellen, die de handling van de auto vergroot. Echter, de motoren aangeboden in 1979 waren nog steeds hopeloos underpowered. In 1982, Ford heeft aangekondigd dat de 302 cubic inch motor, genaamd de 5,0, liter zou worden aangeboden. De 5.0 motor geproduceerde 157 pk, die een stap in de goede richting is, wat liefhebbers van prestaties betreft. Het lichaam stijlen gaandeweg agressiever kijken door de jaren 1980 en in de vroege jaren 1990, en pk toegenomen.

1994-2004


Ford radicaal veranderd het lichaam stijl van de Mustang voor het eerst sinds 1979 in 1994. In datzelfde jaar, Ford trok de 5.0 liter motor in het voordeel van de kleine maar krachtige 4.6 liter V-8. Het lichaam stijl geleend zwaar uit de originele Mustangs en prestaties werd in Ford's reclamecampagnes benadrukt.

2005-2010


2005 bracht nog een ander lichaam stijl te veranderen, een die meer veel leek op de Mustangs van de jaren 1960. De 4.6 liter motor voor het eerst geïntroduceerd in 1994 werd behouden, maar Ford aangegaan met externe bedrijven om Mustangs high-performance te produceren. De Mustang lichaam weer veranderd in 2010, hoewel lang niet zo radicaal als de vorige lichaam verandert.

Hoe te installeren van de Mustang Jet Chips performance chip

Hoe te installeren van de Mustang Jet Chips performance chip

Als u wilt dat de pk's in uw Mustang te verhogen, is het logisch dat je wilt de Mustang Jet performance chip te installeren. Jet prestatiechips tunen van de Mustang ECU om meer lucht, brandstof toe te voegen en vonk in de verbrandingskamer, waardoor het toevoegen van paardenkracht door het gehele toerenbereik. Het toevoegen van de chip zal elementaire automotive handgereedschap en op slechts een paar minuten van uw tijd in beslag nemen.

Instructies


•  Open de motorkap en verwijder de negatieve accukabel met een 12-millimeter moersleutel.

•  Verwijder de passagier sidekick paneel door naar buiten te trekken op het aan de ECU (elektronische regeleenheid) voor de Mustang bloot.

•  Verwijder alle elektrische aansluitingen van de ECU door de knop in op de veiligheid clips en vervolgens door naar buiten te trekken op het harnas. Er zijn drie aansluitingen in alle.

•  Steek de Jet performance chip in de ECU, totdat deze vastklikt. De performance chip past alleen in een plug omdat elke aansluiting anders is vormgegeven.

•  Steek de stekker in de achterkant van de Jet performance chip. Ook hier zal slechts een van de connectoren passen. Plaats de andere twee connectors in hun sloten.

•  Snap de passagier sidekick paneel weer op zijn plaats en daarna de negatieve accukabel weer aan.

Hints


  • Controleer uw lokale auto-wetten om ervoor te zorgen dat het installeren van een performance chip zal niet leiden tot uw Mustang naar een toestand inspectie mislukken. In sommige gebieden, prestaties te verbeteren, zoals de Jet-chip zijn illegaal.

Hoe te Take Air Vents Out van een Mustang

De ventilatieopeningen in een Ford Mustang kan worden genomen als je nodig hebt om ze te vervangen. Na verloop van tijd kunnen de ventilatieopeningen chip of barsten. Dit was een probleem op Mustangs in de late jaren 1980 en vroege jaren 1990. Het proces is vergelijkbaar voor het verwijderen van de ventilatieopeningen in alle modeljaren van de Mustang, echter.

Instructies


•  Open de bestuurder en inzittende kant deur en verwijder de twee schroeven aan het einde van het dashboard dat de ventilatieopeningen vasthouden aan het dashboard.

•  Trek de ventilatieopeningen uit het dashboard.

•  Wrik de aanpasframe in het midden van het streepje dat de HVAC controles en de radio omvat. Gebruik de trim removal tool voor dit.

•  Verwijder de schroeven waarmee de HVAC controles en de radio op zijn plaats.

•  Schuif de HVAC en radio-eenheid naar voren uit het dashboard.

•  Verwijder de schroeven waarmee het centrum luchtroosters aan het dashboard.

•  Trek de middelste luchtroosters uit het dashboard.

Wat zijn de voordelen van de Mustang Underdrive Katrol Sets?

Wat zijn de voordelen van de Mustang Underdrive Katrol Sets?

De Ford Mustang is een populaire, sportieve auto. Hoewel standaard geleverd met krachtige motoren, sommige eigenaren upgraden hun voorraad centrales voor de enige reden voor het verkrijgen van nog meer pk's. Een populaire en relatief goedkope upgrade is de toevoeging van onder aandrijfpoelies naar de Mustang voorraad motor. Niet alleen zal je extra pk met deze upgrade te krijgen, maar je motor kan ook profiteren van een verschijning verbetering, zoals sommigen onder aandrijfriemschijf sets zijn gemaakt van gepolijst aluminium.

Verhoogde Horsepower


Uw Mustang staat om meerdere pk krijgen op de achterwielen met de installatie van onder aandrijfpoelies. Je weet dat de motor bevoegdheden van de achterwielen van uw auto. U kunt de motor ook vergeet bevoegdheden verschillende power-beroven accessoires, zoals de stuurbekrachtigingspomp, airco compressor en dynamo. Deze componenten op de motor van uw Mustang worden aangedreven door de hulpaandrijfriem gemonteerd aan de voorzijde van het motorblok. De riemschijven die op deze accessoires zijn veranderd kleinere riemschijven diameter, die het toerental en de kracht die nodig is om de aandrijfriem draaien verlagen. Aangezien de motor nog zal worden die op hetzelfde toerental en vermogen, minder stroom om de accessoires betekent meer kracht om je achterwielen.

Volledig functionerende Accessoires


In het verleden, hete rodders opgevoerde hun motoren en creëerde een krachtiger door het verwijderen van de motor gemonteerde accessoires, zoals stuurbekrachtiging pompen en airco compressoren, helemaal. Als u deze items op uw Mustang verwijderd, zou je zijn zonder airconditioning en het stuur zou veel moeilijker te draaien zijn. Hoewel onder aandrijfpoelies verminderen macht aan het accessoire, is het niet genoeg verminderd dat de accessoire volledige functionaliteit verliest. De meeste fabrikanten tunen van hun onder aandrijfpoelies zodat je nog steeds functionerende accessoires terwijl het verkrijgen van een merkbare toename van de macht naar de achterwielen.

Gemakkelijk te installeren


Veel prestaties upgrades worden het best uitgevoerd door ervaren monteurs. Wijzigingen aan de nokkenas of hoofden vereist scheuren in de motor intern, terwijl de uitlaat wijzigingen vereisen de auto op een lift te worden verhoogd. De installatie van onder aandrijfpoelies kan het betere deel van een dag te nemen voor een beginner, maar vereist alleen het loslaten van de spanning van het accessoire riem en het verwijderen van de accessoire katrollen met een geschikte trekker, die kunnen worden gehuurd van vele auto-onderdelen winkels.

Hoe te verwijderen van de uitlaat van een Mustang GT

De motor in een Ford Mustang GT creëert uitlaatgassen van de interne verbrandingsproces. Deze gassen lopen door het uitlaatsysteem en verlaten uit de uitlaat. Het uitlaatsysteem kan beperkend zijn op deze auto's, en een manier om meer vermogen te krijgen en de prestaties te krijgen is om de uitlaatgassen van de auto een nieuw systeem te verwijderen en vervolgens te installeren. Dit kan in enkele uren. Maar eerst moet je de oude uitlaat te verwijderen.

Instructies


1
Parkeer de Mustang op een vlakke ondergrond. Breng de auto met behulp van de krik zodat de gehele auto wordt ondersteund door jack stands en er is genoeg ruimte voor u vrij onder de auto te werken.

2
Kruip onder de achterkant van de Mustang door de uitlaat. Ontgrendelen van de uitlaat van het achterste gedeelte van de uitlaat met de 3/8-inch ratel en stopcontact. Trek de uitlaat af van de uitlaat hanger met behulp van een koevoet en verwijder de uitlaatdemper en bijbehorende evacuatieslang weg van de auto.

3
Zet een paar assteunen onder het middelste gedeelte van de uitlaat. Verwijder de hangers op de uitlaat met de koevoet. Ontgrendelen de uitlaatgassen van het voorste gedeelte van de uitlaat met de 3/8-inch ratel en stopcontact, en dan langzaam de uitlaatgassen uit de auto.

4
Unbolt het voorste gedeelte van de uitlaat van de uitlaatspruitstukken met de 3/8-inch ratel, uitbreiding en stopcontacten. Haal de stekker van de zuurstof sensoren uit de uitlaat met je handen. Verwijder de resterende uitlaat hangers met de koevoet of de 3/8 inch ratel en stopcontact en verwijder dan het resterende deel van de uitlaatgassen van de onderkant van de Mustang.