Coax kabel Installatiegereedschappen

Vroeger verbannen naar het dragen van een klein aantal kabel-tv-kanalen, heeft coaxkabel opgedaan nieuwe betekenis met de populariteit van breedband internet. Hardlopen coaxiale of "coax" kabel door de muren en kruipruimtes van een huis of bedrijf is een relatief eenvoudige taak, met de juiste gereedschappen.

Rotary Coax Stripper


Een speciaal ontworpen roterende coaxiale stripper is veel gemakkelijker te gebruiken dan normaal kniptang / stripper. Het is ontworpen door de buitenmantel van de coaxkabel naast de draadisolatie eronder te snijden. Met behulp van een roterende stripper zal garanderen u een goede strip elke keer. Je zal de kans op knikken of snijden koperdraad de coax kabel niet worden uitgevoerd.

Coaxiale Crimpers of compressie tool


Coaxiale crimpers en compressoren worden vaak gecombineerd met draad strippers. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het type coaxiale aansluiting die elk gereedschap. Crimpers krimp rond de afsluitende connector horizontaal en meerdere keren, terwijl compressie gereedschap nodig hun eigen gespecialiseerde connectors (meestal verpakt met de instrumenten zelf) en comprimeren van de afsluitende connector naar beneden om de kabel in één beweging.

Connectoren


Afhankelijk van het type gereedschap dat u gebruikt, zal je ofwel krimpen connectoren of compressie connectoren nodig. Er is geen verschil in kwaliteit tussen deze twee soorten aansluitingen maar alleen de installatiemethode. Compressie connectoren zijn iets makkelijker geïnstalleerd dan het krimpen van connectoren, maar hebben de neiging om iets erts duur.

Splitters


Splitters letterlijk uw datasignaal splitsen in meerdere paden, afhankelijk van het type splitter. Hoe meer spleten uw coaxiale kabel van de bron, des te beter signaal minder. Er zijn twee soorten splitsers, actieve en passieve. Actief of "versterkt" splitters gebruiken een externe elektrische bron om uw signaal op de splitter te verbeteren. Passieve splitters simpelweg uw signaal te splitsen zonder enige toegevoegde hulp aan signaalsterkte.

gerelateerde artikelen