1998 Ford F-150 Specs


1988 zag een aantal grote veranderingen in Ford's populaire F-150 lineup. Brandstofinjectie werd steeds een standaard optie in veel auto's, en dit jaar, Ford besloten om deze optie op hun truck lijn te bieden. Hoewel niet veel wijzigingen zijn aangebracht in het lichaam stijl, werden een paar kleine tweaks ook geïntroduceerd in 1988.

Motor en transmissie opties


De 1988 Ford F-150 kwam met drie motor opties. De nieuwe brandstof ingespoten 5,0-liter, Windsor V-8 motor of 4.9-liter V-6 met brandstofinjectie en de zware International Harvester, 7.3 liter diesel V-8.

De vijf-versnellingsbak was de eerste die het schip van de lijn, en werd later gevolgd door de standaard vijftraps automatische transmissie. Echter, veel liever de handgeschakelde transmissie, vooral degenen die meer off-road capaciteiten van hun pickups nodig. De enige uitzondering was de twee-wiel aandrijving standaard cabine lange doos die werd aangeboden met een drie-traps automatische transmissie als standaard.

Trim Lines


De F-150 werd aangeboden in drie verschillende uitrustingsniveaus, XL, XLT en de populaire optie XLT Lariat. De XL is het basismodel dat gewoon erg standaard opties aangeboden, terwijl de XLT Lariat editie verkrijgbaar met premium interieur was, en nog een paar opties.

Daarnaast heeft de 1988 Ford F-150 kwam in twee wielen of vier-wiel aandrijving modellen, met de optie van een standaard taxi of super cab, evenals een korte doos of lange doos. Extra deuren waren nog een optie, maar de super cabine bood extra ruimte achter de zitbank voor het opbergen van vistuig, alsook de passagiers. De standaard cabine kon houden drie volwassenen, terwijl de super cab kon houden zes.

Beschikbare opties


Anti-lock remmen werden aangeboden als standaard op alle modellen in 1988. Opties waren enigszins slank in vergelijking met auto's, maar het belangrijkste doel van deze modellen was voor de boerderij / ranch of als werk vrachtwagens. De standaard AM / FM-radio werd aangeboden over de hele linie.

Airbags werden niet aangeboden op de 1988 Ford F-150 en er geen gegevens over de veiligheid is beschikbaar in de volgende modellen. De retail-prijzen op deze modellen varieerden van iets meer dan $ 10.000 voor de twee-wheel drive reguliere taxi korte bed helemaal tot meer dan $ 15.000 voor de vierwielaandrijving super cabine lange doos.


gerelateerde artikelen